Skrappe regler for håndtering af emballage på vej – er du omfattet?

juli 9, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Tom Fisk

Det forventes, at omkring 40.000 danske virksomheder vil blive pålagt producentansvar. Det betyder, at de får ansvaret for håndtering af emballager. Påbuddet træder i kraft næste år, men allerede i år skal man tilmelde sig systemet.

 

Af redaktionen

Politikerne vil nedbringe mængden af emballage i Danmark, og derfor kommer der fra næste år afgifter på en stor del af emballagen.

Afgifterne bliver pålagt virksomheder, der har producentansvar. Det skriver HORESTA.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Fire måneder med genbrugskopper i gadebilledet – Aarhus Kommune gør status

Virksomheden får ansvaret

Man er omfattet af de nye regler, når man lægger, fylder eller pakker produkter ind i noget for at gøre dem tilgængelige for forbrugere og/eller virksomheder i Danmark, ifølge HORESTA, som henviser til Miljøstyrelsens vejledning.

Man kan også få vejledning på Producentansvar.dk (DPA). Er man omfattet af reglerne, har man i princippet også ansvar for organisering af håndtering af affaldet.

Man kan imidlertid melde sig ind i en kollektivordning, hvilket mod betaling afhjælper presset.

 

Regler klar næste år – tilmelding i år

Reglerne for håndteringen af emballageaffaldet og miljøgraduerede afgifter bliver fastlagt i løbet af de næste 12 måneder, og producentansvaret forventes derfor at træde i kraft medio 2025.
Men allerede i år skal man som virksomhed registrere sig hos Dansk Producentansvar (DPA) og indberette sin forventede emballagemængde.

Deadline for registrering og for indberetning af emballagemængder er den 31. august 2024.

 

Kilde: HORESTA

Forslag om nationalt pantsystem for takeaway-emballage lander på miljøministerens bord

 

Related Articles

225.000 kopper er nu indleveret, men det er kun toppen af isbjerget

225.000 kopper er nu indleveret, men det er kun toppen af isbjerget

På fire måneder er næsten en kvart mio. engangskopper pantet, melder Aarhus Kommune. Man får en femmer tilbage pr. kop.   Af Ebbe Fischer Returprocenten på det nye genbrugssystem er på 82. Det fortæller Simon S. Rossau, projektleder med fokus på cirkulære...

ToRVEhallerne i Vejle opruster

ToRVEhallerne i Vejle opruster

Der kommer endnu mere gang i ToRVEhallerne. En aftale er nemlig indgået imellem Ejendomsselskabet Select Development og Nordstern angående en omfattende udvidelse af hotelkapaciteten i forlystelsesetablissementet.   Af redaktionen ToRVEhallerne rummer i dag 74...