225.000 kopper er nu indleveret, men det er kun toppen af isbjerget

maj 31, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Tom Fisk

På fire måneder er næsten en kvart mio. engangskopper pantet, melder Aarhus Kommune. Man får en femmer tilbage pr. kop.

 

Af Ebbe Fischer

Returprocenten på det nye genbrugssystem er på 82.

Det fortæller Simon S. Rossau, projektleder med fokus på cirkulære emballagesystemer i Aarhus Kommune.

Artiklen fortsætter længere nede

Nu er genbrugskopperne på gaden i Aarhus

“De første fire måneder er 225.000 kopper blevet pantet, men det er toppen af isbjerget. Vi ved ikke præcis, hvad vores markedsandel er, men der bliver solgt mange mange flere engangskopper,” fastslår Simon S. Rossau.

 

Returprocent stiger

Returprocent har været stigende uge for uge, fortæller Simon S. Rossau.

“Det skyldes i høj grad, at mange tager en kop hjem som souvenir i starten, for vi finder ikke nogen i bybilledet. Det er et forbigående fænomen. Prisen er en femmer, så det giver også en vis respekt ift. at få den afleveret,” siger han.

 

Kan genbruges mange gange

Aarhus har nu kopper på gaden, som har været igennem 24 gange.

“Og man kan ikke se, at de har været brugt,” siger Simon S. Rossau og tilføjer: 

“Men vi har også kopper, som er affarvet af specifikke typer af gul sodavand. Dem sorterer vi fra. Og så er der jo nogle, der går i stykker, men det er tæt på alle, der kan bruges igen, og returprocenten er altså høj. Det lader også til, at når folk har prøvet det én gang, bliver de ved med at gøre det. Men folk tager jo ikke koppen med, når de skal med toget til København, hvad skal man så gøre af den her kop? Derfor har vi behov for at se på det på nationalt plan.”

Aarhus har behov for national opbakning til rost grønt projekt – ellers dør det

%

Dit afsnit går her

Related Articles

ToRVEhallerne i Vejle opruster

ToRVEhallerne i Vejle opruster

Der kommer endnu mere gang i ToRVEhallerne. En aftale er nemlig indgået imellem Ejendomsselskabet Select Development og Nordstern angående en omfattende udvidelse af hotelkapaciteten i forlystelsesetablissementet.   Af redaktionen ToRVEhallerne rummer i dag 74...