Kæderne kommer – her er de hurtigst voksende

oktober 16, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Kilde: HORESTA

Restaurantbranchen gennemgår en periode med omfattende konsolidering.

HORESTA har udarbejdet en liste som dokumentation på udviklingen mod større konsolidering/kædedannelse. I tabellen er der sat en nedre grænse ved mindst 15 enheder.

HORESTA skelner mellem ’kæder’, der har samme koncept og ligger flere steder. Og ’grupper/koncerner’ – altså samme selskab, som driver flere restauranter med ofte forskellige koncepter.

I tabellen er de kæder med over 15 enheder, der har fået færre enheder i perioden, udeladt.

HORESTA har tidligere identificeret mere end 100 restaurantkæder på det danske marked (dvs. kæder som har mindst tre enheder).

LÆS: Specialist analyserer markant konsolidering

 

Related Articles

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Branchen er stadig domineret af mindre virksomheder, men kæderne vokser langt hurtigere end de mindre aktører, og tendensen er stigende. Deli News har talt med en specialist om fænomenet. Af Ebbe Fischer Fra 2014-2021 er antallet af selskaber i restaurantbranchen med...

B2B fylder langt mere end ventet for nyt franchisekoncept

B2B fylder langt mere end ventet for nyt franchisekoncept

Han havde regnet med, at langt de fleste kunder ville være B2C. Men nu kigger Lars Berggreen efter et ekstra stort køkken målrettet B2B kunderne til sine nye afdelinger af The Buddha Bowl Project. Han er åben over for nytænkende partnerskaber.   Af Ebbe Fischer...