oktober 16, 2023

Kilde: HORESTA
Restaurantbranchen gennemgår en periode med omfattende konsolidering.
HORESTA har udarbejdet en liste som dokumentation på udviklingen mod større konsolidering/kædedannelse. I tabellen er der sat en nedre grænse ved mindst 15 enheder.
HORESTA skelner mellem ’kæder’, der har samme koncept og ligger flere steder. Og ’grupper/koncerner’ – altså samme selskab, som driver flere restauranter med ofte forskellige koncepter.
I tabellen er de kæder med over 15 enheder, der har fået færre enheder i perioden, udeladt.
HORESTA har tidligere identificeret mere end 100 restaurantkæder på det danske marked (dvs. kæder som har mindst tre enheder).
LÆS: Specialist analyserer markant konsolidering
Related Articles
DSB lancerer nyt madkoncept i Roskilde – kan brede sig til hele landet
Deli News har talt med direktøren for DSB Service & Retail om samarbejdet med Noahs, der potentielt kan revolutionere danske togrejsendes madvaner. Af Ebbe Fischer I fremtiden vil man måske som standard hive mad med hjem fra togstationen. Det er i...
B2B fylder langt mere end ventet for nyt franchisekoncept
Han havde regnet med, at langt de fleste kunder ville være B2C. Men nu kigger Lars Berggreen efter et ekstra stort køkken målrettet B2B kunderne til sine nye afdelinger af The Buddha Bowl Project. Han er åben over for nytænkende partnerskaber. Af Ebbe Fischer...
Nyt totalkoncept invaderer Aarhus med kæmpe setup
Pincho Nation åbner stort sted på Skt. Knuds Torv som led i en voldsom franchise-baseret ekspansion. Maden er baseret på tapas, men konceptet er meget mere end det. Af redaktionen Konceptet har længe haft stor succes i USA: Du skal ikke bare spise, du...