Gult kort til restaurantens gæster?

juni 19, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Illustration: Madklubben

Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben.

 

Af redaktionen

Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper, fortæller HR-direktør i Madklubben, Anna Broe Askær, til DR.

“Det har vi indført, fordi vi har set, at der nogle gange var en udfordring med gæsters adfærd i vores restauranter,” siger hun.

 

Skal forstås bogstaveligt

Det gule kort skal forstås meget konkret. Det fysiske kort ligger nemlig klar bag disken i både København, Aarhus, Odense og Esbjerg, hvor Madklubben har deres restauranter.

Hvis en gæst opfører sig upassende, vil den ramte medarbejder kontakte sin leder på aftenen.

 

Sådan foregår det

“Så ville vi komme ned med kortet, og på det står, at det skal være rart både at spise og at arbejde hos os. Vi vil bede gæsten om at læse vores meget simple spilleregler, som er, at vi er fælles om at skabe en god stemning og skal respektere hinanden grænser,” siger Anna Broe Askær ifølge DR.

Og hvis det ikke lykkes for lederen at gå dialogens vej, bliver gæsten bedt om at forlade restauranten.

 

Related Articles

Vaffelbaroner vil disrupte markedet med fokus på færdige løsninger

Vaffelbaroner vil disrupte markedet med fokus på færdige løsninger

Har et hotel eller en restaurant mod på at begynde at sælge friske vafler, kan de købe et færdigt sæt hos danske Waffle Barons. De unge iværksættere har nu solgt deres fysiske salgssteder og har intet showroom - for det handler om at fokusere på sit koncept og hullet...

Bubble Waffles hitter – startup har nu 150 professionelle kunder

Bubble Waffles hitter – startup har nu 150 professionelle kunder

De legede med iværksætteri og startede et par ishuse, men først da 'Waffle Barons' begyndte at sælge de lidt fluffy Bubble Waffles gik det for alvor stærkt. I dag har de et velfungerende engros-koncept med de boblende vafler som hjørnesten, mens omsætningen vokser...