Sponseret: Samspil og samarbejde er kodeord, når A/S Trigon beretter om, hvordan de skaber gode byggeoplevelser

juni 4, 2024

FOTO: Brønnum af køkken Plesner Badehotel

FOTO: Brønnum af køkken Plesner Badehotel

Aktuelt er virksomheden blandt andet i gang med at opføre Maskinrummet, som er et nyt maritimt motormuseum på havnen i Skagen – og i foråret 2024 genåbnede Plesners Badehotel efter en omfattende renovering, som A/S Trigon har stået for en del af.

Hotellet er blevet opgraderet med en helt ny køkkenbygning, nye udendørsarealer med bl.a. terrasse til udendørsservering og en ny legeplads med sjov til familiens mindste, samt renovering af en tilhørende bygning med personalefaciliteter, og hotellets restaurant er ligeledes blevet fornyet med en ny bar.

”I dette projekt har fokus især været på at bevare samme stil og charme, som hotellet oprindeligt er bygge med, og uanset om du booker dig ind på selve hotellet eller i en af de tilhørende lejligheder eller sommerhuse, er det den samme stil, der går igen, men alt er endevendt og har fået en komplet makeover”, fortæller projektleder hos A/S Trigon, Morten Kold.

Udnytter den faglige ekspertise

Han forklarer, at det oprindelige køkken var meget småt og delt i to, og man stod i et separat rum og klargjorde grønt, som bagefter blev båret ind i køkkenet, hvor der var en enkelt ovn, og et ældre komfur.

”Man skulle tre trin op, og der var ingen plads, så det blev besluttet at vælte nogle gamle træpavilloner og opføre en helt ny køkkenbygning, hvor alt ligger samlet, og kun opvaskeområdet er afgrænset af en halvvæg. Ønsket var at kunne tilbyde gæsterne en virkelig lækker restaurantoplevelse, og det krævede nogle helt andre faciliteter”, fortæller Morten Kold. Ifølge Morten Kold er det vigtigste i forbindelse med sådan et køkkenprojekt, at personalet, der skal bruge køkkenet, og de øvrige samarbejdspartnere bliver inddraget helt fra start.

”De har erfaringen og ekspertisen i forhold til, hvad der skal være af arbejdsstationer og grej, og hvordan indretningen bliver optimal, så derfor holdt vi helt fra start teknikmøder med køkkenchef Ronni Sørensen og Brønnums projektkonsulent Klaus Lindhardt ud fra devisen, at dem, der arbejder med det her til daglig ved, hvordan det skal være, så de har været med fra dag et”, fortæller Morten Kold.

På møderne er der blandt andet blevet talt om, hvilke maskiner, der skal være i køkkenet, afstand, hvor der skal være vand og så videre.

 

Et gennemarbejdet oplæg

”Det er vigtigt at få alt med, så vi ved, hvor kloak, vand og el skal placeres, før vi sætter i gang, så alle stationer har, hvad der skal være. Det er også på de møder, vi får styr på alt fra antal køleskabe, til antal ovne, og helt ned til, hvor den knap, man trykker på, når maden er klar, skal sidde, og her har samarbejdet med Klaus Lindhardt været supergodt. 

At valget faldt på netop Brønnum, skyldes ifølge Morten Kold den samlede løsning med et gennemarbejdet oplæg, hvor der var tænkt grundigt over tingene, samt Brønnums serviceniveau – og så har Brønnum i forbindelse med tidligere samarbejder med A/S Trigon bevist, at de kan levere til tiden.

Det er tydeligt, at han har siddet med den type projekter før. Han ved, hvordan et køkken bliver godt, og det er vores erfaring, at det fungerer rigtig godt, hvis såvel leverandør som køkkenchef er med hele vejen for, så vi får skabt den optimale løsning. Vi har samarbejdet med Brønnum flere gange, og også denne gang har vi haft en rigtig god løbende dialog med både Klaus og siden Tim om grej og udstyr”, fortæller Morten Kold.

 

En firkant på en tegning

Der er gang i køkkenet fra tidlig morgen, og morgenmadsbuffeten bugner af hjemmelavede ting som rullepølse, nøddecreme, marmelade, yoghurt og mysli.

”Det er ikke sådan, at vi står og kærner smør hver morgen, men det er en klar ambition, at så meget som overhovedet muligt skal være hjemmelavet”, lyder det fra Ronni Sørensen.

I hotellets indretning er der tydelige referencer til tidligere tiders badehoteller. Originale detaljer som høje paneler, servanter og stråhatte går igen, og også den nybyggede køkkenbygning er opført i den oprindelige Plesnerstil med røde mursten og tegltag.

Ronni Sørensen har ligesom Brønnums konsulent Klaus Lindhardt været med helt fra start, da køkkenbygningen endnu blot var en firkant på en tegning, og han har haft stor indflydelse på indretningen og havde en række krav til opbygningen.

”Altså når man laver sådan et køkken, er det vigtigt at overveje grundigt, hvad det skal bruges til, og ikke mindst skal det være så effektivt som overhovedet muligt”, lyder det fra Ronni Sørensen.

Køkkenet er klassisk opbygget med koldt parti, dessertparti, kød og fisk, garniture og sauce og så selvfølgelig klappen – og for Ronni Sørensen har det blandt andet været vigtigt, at der ikke er for langt imellem de forskellige ting, og ifølge den erfarne kok er 80 cm den optimale afstand, så man undgår at bruge unødige skridt.

Multifunktionelle løsninger fungerer godt

”Vi har også fået lavet køleborde, hvor koldjomfruerne er bygget ned i bordet. Det betyder, at vi kan sætte kantiner med råvarer ned i selve bordet, og vi behøver ikke et bord ved siden af, og det fungerer rigtig godt, når forskellige funktioner på den måde bliver integreret” Fortæller Ronni Sørensen.

”Igen er der tænkt i multifunktionalitet, og der er sat to køleborde op imod hinanden. Det giver mulighed for at to medarbejdere kan stå overfor hinanden, og når de står og laver mad til 100 gæster, fungerer det rigtig godt, at de hele tiden er i kontakt med hinanden, og på grund af de to køleborde, er det samtidig nemt at ændre stationen om aftenen”, fortæller Ronni Sørensen, ifølge hvem ventilation, godt arbejdsklima og godt arbejdsmiljø også er vigtige fokuspunkter.

Der er blandt andet installeret en glasopvasker i baren, og det sparer skridt, at glassene kan vaskes, hvor de bruges. Der er rulleborde overalt i køkkenet til at transportere de tunge ting, og der er et rullemodul under Bjørn røremaskinen, så den er nem at flytte rundt i køkkenet.

Har sparet mange timer

”Og så har vi gulvvarme og den nyeste ventilation, der skyder luft ind og ud igen. Det giver et godt arbejdsmiljø, og vi kan regulere temperaturen, så vi holder 20 grader i køkkenet året rundt, fordi vi har fået det rigtige system”.

De mange løsninger er blevet til i samarbejde med Brønnums projektkonsulent, Klaus Lindhardt og salgskonsulent, Tim Juhl, og Ronni Sørensen fortæller, at han har udtrykt sine ønsker, og så er de to hele vejen igennem kommet med gode og brugbare forslag.

”De har begge været meget behjælpelige, og jeg har ikke selv været ude at finde Bjørn, kølebord, eller ovne. Der lavede Klaus alt arbejdet, og det har sparet mig for rigtig mange timer, at jeg ikke selv skulle ind på hjemmesiden og bruge tid på det. Han har gjort det hele for mig”, fortæller Ronni Sørensen.

Ønsker og behov er blevet vendt og drejet, og køkkenet er blandt andet udstyret med et specialfremstillet induktionskomfur, hvor det var vigtigt, at der kom ekstra længde på, så der var plads til Yakitori grillen.

”Vi griller alt. Både grøntsagerne og jomfruhummer, svinebryst og ribeye. Det giver god smag og vækker minder, og det er i høj grad det, jeg stiler efter, når jeg laver mad. Mange smage går tabt, fordi vi henter inspiration så mange andre steder i dag, men jeg kan godt lidt at tænke barndomsminder og genkendelige smage ind i madlavningen. Og f.eks. arbejde med de minder, der er forbundet med at sidde med familien i haven og grille og de mange hyggelige og uhøjtidelige stunder, mange har haft netop der”, lyder det fra Ronni Sørensen, der er glad for sit kogebord med ni induktionsplader, som er nemt at arbejde med, og så er det hygiejnisk og nemt at renholde. 

Taler samme sprog

Han er også glad for sin Chef X som Tim Juhl inspirerede ham til at anskaffe.
”Jeg har kunnet ringe til Tim om alt, og han har fundet mange gode ting. Vi bruger den blandt andet til grønne olier, hvor den er eminent til at trække farve og smag ud af f.eks. persille, og kører vi en blomkålspure, bliver den helt silkeblød”.

Et andet nyindkøb er PacoJeten, som ifølge Ronni Sørensen bliver brugt til at lave alle mulige slags is, sorbet og granité.

”Den har en masse funktioner, vi først rigtigt er ved at lære at kende, men den er virkelig god til is. En normal ismaskine tager typisk 30 minutter, men skal vi kun bruge en enkelt kuvert is, er det nemt og hurtigt at køre et enkelt bæger”.

Samarbejdet med Brønnum beskriver Ronni Sørensen som ’sindssygt godt’.

”Jeg synes, vi har talt samme sprog, og både Klaus og Tim har kunnet forstå mine ønsker, og hvad det var, jeg havde brug for. Samtidig var det tydeligt, at de har været på denne type projekter før, og vi er rigtig godt tilfredse”, lyder det fra Ronni Sørensen.

læs mere her

Related Articles

Sponseret: Smuk jysk natur og flotte hvide sandstrande

Sponseret: Smuk jysk natur og flotte hvide sandstrande

Oplev Jyllands smukke natur, sandstrandene og få også mange andre gode oplevelser i form af fx hyggelige caféer og lækker mad. Nyd jydernes afslappede attitude samt rå og unikke natur Jyllands vestkyst har i mange år været et populært turistmål for tyskerne. De elsker...