Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

juni 18, 2024

Foto: Duni Group

Foto: Duni Group

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret miljøpræstation. Samarbejdet markerer Duni Groups fokus på materialeudvikling og ambitionen om at blive den førende aktør inden for bæredygtige emballageløsninger i HoReCa-branchen.

Det nye samarbejde mellem Duni Group og Notpla repræsenterer et vigtigt skridt i retning af en mere bæredygtig emballageindustri, som eksemplificeret ved den nye Alga-produktserie. Alga-serien er designet med en innovativ teknologi baseret på pap med en vedvarende algebelægning. Produktet er derfor ikke kun et bæredygtigt alternativ til traditionel plastemballage, men tilbyder også en funktion som gør at fugt og olier fra fødevarer,  ikke trænger ind i emballagen. Dette gør det nyttigt til mange forskellige typer mad. Notpla’s algebelægning er blevet officielt anerkendt af blandt andet hollandske myndigheder som den første og eneste virkelig plastfri belægning under EU’s engangsplastdirektiv.

“Alga-serien er mere end bare emballage – den repræsenterer Duni-koncernens stræben efter at redefinere branchen og reducere miljøpåvirkningen. Vi er stolte af at være førende på dette område og ser frem til fortsat at drive forandringen, hvor innovation vil være en stadig vigtigere komponent fremover,” siger Caroline Tobiasson, produktchef for Duni Food Packaging solutions.

“Vi er glade for at samarbejde med Duni Group for at se vores algebaserede, plastfrie løsninger fortsætte med at forbedre miljøpåvirkningen fra virksomheder over hele verden. Ved at samarbejde med virksomheder som Duni Group – der deler vores vision om at skabe reel forandring – kan vi reducere plastforureningen i et sådant omfang. Det samarbejde, der blev annonceret i dag, er endnu et skridt i retning af at bekræfte, at vores produkt ikke kun er en mere bæredygtig løsning, men at det er lykkedes os at tilbyde foodservicemarkedet et produktsortiment, der er yderst funktionelt,” siger Pierre Paslier, medstifter og co-CEO, Notpla.

Bæredygtighed gennem hele processen

Alga-serien har også til formål at skåne økosystemet. Havgræsskove kræver færre ressourcer, hjælper med at neutralisere pH-balancen i havet og gavner kystsamfundene. Derudover udføres fremstillingsprocessen med fokus på at minimere energiforbruget og optimal udnyttelse af råmaterialer, hvilket yderligere reducerer produktsortimentets miljøpåvirkning. Med fokus på bæredygtighed gennem hele livscyklussen er Alga-serien også fuldt genanvendelig med eksisterende affaldsstrømme af papir og pap.

Funktionalitet – uden plastik

Alga-serien forbliver yderst funktionel med sin fugt-/oliebestandige funktion og holdbare konstruktion, hvilket gør den velegnet til både varm og kold mad. Dens alsidighed gør den relevant for en række retter, fra salater til stegte fødevarer. Produktlinjen omfatter fire produkter: en kasse, en kasse og to bakker, der passer til forskellige behov inden for fødevareservice. 

 Link: Læs mere her

Related Articles

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne! Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion. Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og...