Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

juni 24, 2024

Foto: Mejnerts Mølle

Foto: Mejnerts Mølle

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne!

Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion.

Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og sætter handling bag prioriteringen af danske råvarer, er et både vigtigt og markant skridt i ansvarlighedens retning, mener Peter Mejnertsen, direktør i Mejnerts Mølle:

”Landbruget i Danmark kan forsyne danskerne med en lang række kvalitetsråvarer, som vi fremadrettet bør bruge i langt bredere omfang, end vi gør i dag. Det kræver selvsagt en markant adfærdsændring hos forbrugerne at mindske vejen fra muld til mund, og kantinerne spiller en vigtig rolle. De har hver dag mulighed for at inspirere danskerne til mere ansvarlige spisevaner gennem den mad, de serverer fra arbejdspladsernes kantinekøkkener – og det er helt afgørende at de som leverandører tager stilling til de råvarer de bruger – og sætter handling bag,” indleder han og uddyber:

”At Kokkenes Køkken nu aktivt beslutter at udfase al mel og korn, der ikke er økologisk og dansk produceret, er et stærkt signal i markedet. Vi går til samarbejdet i fælles front for ambitionerne om et mere ansvarligt råvarevalg. Med et håb om, at det påvirker den almene danskers spisevaner positivt. Som råvareproducent er det meget værdifuldt, at aktører som Kokkenes Køkken har klare holdninger til arbejdet med ansvarlig fødevareproduktion. Det giver et fælles afsæt, hvor vi med en fuld værdikæde af dansk økologisk mel og korn kan vi levere det, der skal til for at realisere ambitionen,” afslutter Peter Mejnertsen.

Læs om Mejnerts tilgang til økologi og omtanke når de dyrker landbrug og stenformaler dansk økologisk kvalitets mel her

Læs mere om Kokkenes Køkkens beslutning her: 

Related Articles

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret...