Sponseret: Duni fremmer udviklingen af bæredygtighed med innovative materialevalg

maj 23, 2024

Foto: Duni

Foto: Duni

I jagten på en mere bæredygtig fremtid arbejder Duni konstant på at integrere principperne for cirkulær økonomi i sine aktiviteter. Med en vision, der går ud over blot genbrug, arbejder virksomheden på at reducere sin miljøpåvirkning ved at vælge bæredygtige råmaterialer og tage en holistisk tilgang til bæredygtighed.

Gør det rigtigt fra starten

For Duni er valget af råmaterialer afgørende for at skabe en mere bæredygtig produktionscyklus. Ved aktivt at vælge vedvarende materialer, især fibre, sigter virksomheden mod at reducere brugen af plast og erstatte fossil ”Virgin plast” med vedvarende eller genanvendt plast. For Duni er bæredygtighed ikke kun et spørgsmål om genbrug, men også om at gøre det rigtigt fra starten i design- og udviklingsprocesserne.

“Jeg tror, fremtiden handler om nul. Nul fossile materialer, nul klimapåvirkning og nul affald.”

Erik Lindroth, Direktør for bæredygtighed, Duni.

Reduktion af CO2-udledning med bæredygtige materialevalg

Før lanceringen af sine Bio Dunisoft®- og Bio Dunicel-produkter®, som kun anvender vedvarende materialer, herunder ringbind, udførte Duni en ekstern valideret livscyklusvurdering (LCA). Sammenlignet med deres sædvanlige modstykker, produceret med fossile bindemidler, viste det sig, at de fossilfrie bioprodukter reducerede den negative klimabelastning markant. Især Bio Dunicel® viste med sit effektive bindemiddel en næsten 30 procent lavere klimapåvirkning. Dunis skift til emballage fremstillet af papir i stedet for fossilt plast forbedrer også produktets ydeevne og reducerer miljøpåvirkningen.

Duni går forrest i omstillingen til en cirkulær økonomi gennem sine innovative, bæredygtige materialevalg og holistiske tilgang til bæredygtighed. Ved at gøre det rigtigt fra starten i valget af råmaterialer og aktivt arbejde på at reducere sin miljøpåvirkning viser virksomheden sit stærke engagement i en mere bæredygtig fremtid. Med fokus på vedvarende materialer og reduceret brug af plastik tager Duni et stort skridt mod målet om en verden uden fossile materialer, klimapåvirkning og affald.

Link: https://dk.duni.com/da/duni/sustainability

Related Articles

Sponseret: Smuk jysk natur og flotte hvide sandstrande

Sponseret: Smuk jysk natur og flotte hvide sandstrande

Oplev Jyllands smukke natur, sandstrandene og få også mange andre gode oplevelser i form af fx hyggelige caféer og lækker mad. Nyd jydernes afslappede attitude samt rå og unikke natur Jyllands vestkyst har i mange år været et populært turistmål for tyskerne. De elsker...