Sponseret: Rugbrød er afgørende for et fantastisk stykke smørrebrød

maj 14, 2024

Foto: Mejnerts

Foto: Mejnerts

Har du også prøvet at få et stykke smørrebrød, som blev ødelagt af det tørreste og kedeligste stykke rugbrød i bunden? Eller et nærmest usynligt stykke rugbrød, gemt langt væk under et stort salatblad?

Vi snakker rigtig meget om pålæg, når vi snakker smørrebrød. Men det der udgør grundstenen i smørrebrødet, nemlig rugbrødet, er alt afgørende for at den samlede smagsoplevelse lykkedes.

Det gode rugbrød ligger bunden for det gode smørrebrød. Tykkelsen af skiven, mængden af kerner, og smagen! Det skal smage af den gode danske rug, der er dyrket på de danske marker, høstet af danske landmænd, og formalet på danske møller. Det er grundstenen i det danske og højt elskede smørrebrød.

Rugbrødet kan med fordel varieres alt efter pålægget. En frikadellemad er måske bedst med et kernefyldt Softkernerugbrød, en æggemad på et blødt Solsikkekernerugbrød og den lidt sejere roastbeef er godt på et stykke basis rugbrød, der fx er bagt med revet gulerød som giver saft til rugbrødet. Det kan være en leg at kombinere og matche den rette type af rugbrød med den rette type pålæg. Du har mulighed for at skabe en samlet oplevelse, hvor det ikke kun er pålægget der taler, men bliver en symfoni mellem det gode pålæg og det gode rugbrød. Det er jo trods alt rugbrødet der ligger bunden for måltidet.

Du kan nemt servere friskbagt rugbrød, med færdigblandede rugbrødsblandinger. Mejnerts laver flere økologiske varianter, og særligt deres økologiske Softkernerugbrød er populært i de store køkkener.

Så hermed en kraftig opfordring til at gå lige så meget op i kvaliteten på dit rugbrød, som kvaliteten på dit pålæg, når du laver smørrebrød.

læs mere mejnerts.dk

Related Articles

Sponseret: Rug til meget andet end rugbrød

Sponseret: Rug til meget andet end rugbrød

Rug er jo nærmest Danmarks national sort, og vi elsker vores danske rugbrød! Vi er faktisk rigtig gode til at dyrke rug her i Danmark. Hos Mejnerts oplever vi, at det er en stabil afgrøde år efter år, på trods af det foranderlige klima, vi landmænd efterhånden bliver...

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Inspiration til sommerens bagværk til bagerierne og de professionelle køkkener Bliv klar til sommerens kommende sæson med Valsemøllens nye sommerkampagne til professionelle. Vores udviklingsbagere har haft travlt med at udvikle nye opskrifter og inspiration, med fokus...