Stor brancheaktør bakker op om borgmestres ønske om pant på takeaway-emballage

maj 3, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto

DEBATINDLÆG: Direktør i landets største danskejede fastfoodkæde mener, at branchen kan gøre mere for at komme takeaway-emballage til livs.

 

Af redaktionen

”Vi synes, at det giver mening at kigge på mulighederne for en fælles emballageløsning i takeaway-branchen, som borgmestrene for tre af landets største byer netop har foreslået.”

Sådan skriver direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch, i Berlingske.

Jens Broch er enig i, at branchen har et markant ansvar, fastslår han.

”Og vi er som branche langtfra i mål med at løfte opgaven,”skriver han.

”Jeg er dog ikke overbevist om, at et forbud mod engangsemballage på restauranterne – altså når gæsterne spiser på stedet (også kaldet ’dine in’) – er den mest effektive vej frem. Væsentlig reduktion af engangsemballage i dine in burde være en opgave, der er til at løse på den enkelte virksomheds eget initiativ. I Sunset Boulevard har vi arbejdet ihærdigt på at nedbringe brugen af engangsemballage gennem flere år,” skriver Jens Broch og kommer med eksempler på initiativer foretaget af Sunset Boulevard.

Læs hele indlægget her

Related Articles

225.000 kopper er nu indleveret, men det er kun toppen af isbjerget

225.000 kopper er nu indleveret, men det er kun toppen af isbjerget

På fire måneder er næsten en kvart mio. engangskopper pantet, melder Aarhus Kommune. Man får en femmer tilbage pr. kop.   Af Ebbe Fischer Returprocenten på det nye genbrugssystem er på 82. Det fortæller Simon S. Rossau, projektleder med fokus på cirkulære...