Danmarks største sommerhusområde får fast streetfoodmarked

april 30, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: PSE Musicon

Strandlyst Street Food åbner nu i et nyt setup og kommer til at køre hele sommeren. Arrangøren fortæller her, hvad man kræver af de foodtrucks, der skal være med.

 

Af Ebbe Fischer

En miniudgave af Reffen. Det er ambitionen i Odsherred ud til Sejerøbugten – henover sommeren 2024. Man har ellers tidligere haft et streetfoodmarked i Odsherred, der er gået konkurs, men nu står nye ejere i form af PSE Musicon, bag arrangementet.

 

Arrangerer en række markeder

Peter Wallbohm Olsen er medstifter af PSE Musicon, som arrangerede 20 streetfoodmarkeder sidste år.

”Vi kører nu projekt ’Strandlyst Street Food’ i Odsherred, hvor de har Danmarks største sommerhusområde. Det går i luften i maj 2024, og det kommer til at bestå at syv tilbud i containere, som ligger på en lejet grund,” forklarer han.

 

Et udækket marked

Ifølge Peter Wallbohm Olsen er der tale om et ’udækket marked’ ved sommerhusene i Odsherred.

Her er en stor del af klientellet københavnere, som efterspørger kvalitet.

”Vi har store forventninger til det marked, og vi kører fra 9. maj og hele sommeren til slut september,” siger han og tilføjer:

”Det er nyt for os, at det kører over så lang tid, men hvis det bliver en succes, har vi mod på mere i den retning.”

 

Hvad skal en foodtruck kunne for at være med hos jer?

”Den skal selvfølgelig kunne levere god mad. Men det er også meget vigtigt, at den kan eksekvere hurtigt, så folk ikke skal vente halvanden time på en burger. F.eks. var et parameter ved et af vores firmaarrangementer for nylig, at de ville have 600 kuverter på tre kvarter. Vi nåede det på 28 minutter. Det giver tilfredse kunder,” siger Peter Wallbohm Olsen.

 

God vibe er afgørende

For at et streetfood setup skal give succes, er viben utrolig vigtig. Det gør PSE Musicon da også meget ud af, fremhæver Peter Wallbohm Olsen.

”Vi kommer ikke bare med en burger, og så kan du smide skraldet ud. Vi har også levende musik, så der er hyggeligt og sjovt at være der, og vi arbejder med atmosfæren. Folk må gerne sidde og hænge lidt, og man kan nemt komme en hel familie, for det er nemt med børn,” siger han og tilføjer, at corona-perioden har været med til at skubbe på udviklingen.

”Det begyndte egentlig med corona-kaosset, hvor man kun kunne spise uden på denne måde. Og så holder det ved efter corona. Folk har bare fundet ud af, at det er en fed ting, man også kan lave som familie – det er ikke så dyrt, og alle går glade og mætte hjem.”

 

“Vi spreder streetfood til hele landet”

 

 

Related Articles

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Inspiration til sommerens bagværk til bagerierne og de professionelle køkkener Bliv klar til sommerens kommende sæson med Valsemøllens nye sommerkampagne til professionelle. Vores udviklingsbagere har haft travlt med at udvikle nye opskrifter og inspiration, med fokus...

Historien om Papirøen – Danmarks første streetfoodmarked

Historien om Papirøen – Danmarks første streetfoodmarked

Det var egentlig bare en forladt papirfabrik, og ejeren grinede højt, da han hørte om de nye planer. Et madmarked til over én mio. mennesker? Derude? Klart. Men så gik det ellers amok i sommeren 2015. ’The Paper Island’ endte som nyhed i verdens fineste medier - og...