Eksperter: Sushi har toppet i Danmark

marts 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Valeria Boltneva

Salget af sushi er på vej ned, og mange steder kan nu sidestilles med pizza- og burgerbarer, lyder dommen.

 

Af redaktionen

I februar kom det frem, at kæden Letz Sushi lukker efter 20 år på det danske marked.

Nu taler flere branchekilder om, at sushimarkedet har nået toppen i Danmark, og at mange sushisteder kan sættes i bås med pizza- og burgersteder. Det skriver Børsen.dk, ifølge HORESTA.

 

Mange forskellige koncepter

I HORESTA påpeger viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, at der er udsprunget et væld af forskellige sushikoncepter i Danmark.

Det er et resultat af stigende efterspørgsel på at få sushi på flere forskellige måder.

“Vi kan se i vores egen medlemssammensætning, at sushikoncepterne er vokset i antal intenst i løbet af 20 år,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:

“Det er sket det generelt på hele den gastronomiske scene, at markedet er blevet mere differentieret – her kan jeg f.eks. fremhæve antallet af forskellige burgerkoncepter. Der er mange kulinariske nicher, som konstant vokser og udvikler sig.”

Læs også:

Stor dansk sushikæde kaster håndklædet i ringen – ansvarlig sushi er for dyrt

 

Related Articles

Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt koncept

Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt koncept

Spiserestaurant Helga byderet på et koncept uden hverken en fast lokation eller en fast chefkok. Af redaktionen Der er tale om et eventbaseret spisested, der rykker rundt fra gang til gang - og overlader taktstokken til en ny kok ved hver lokation. Også tjenerne og...