Eksperter: Sushi har toppet i Danmark

marts 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Valeria Boltneva

Salget af sushi er på vej ned, og mange steder kan nu sidestilles med pizza- og burgerbarer, lyder dommen.

 

Af redaktionen

I februar kom det frem, at kæden Letz Sushi lukker efter 20 år på det danske marked.

Nu taler flere branchekilder om, at sushimarkedet har nået toppen i Danmark, og at mange sushisteder kan sættes i bås med pizza- og burgersteder. Det skriver Børsen.dk, ifølge HORESTA.

 

Mange forskellige koncepter

I HORESTA påpeger viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, at der er udsprunget et væld af forskellige sushikoncepter i Danmark.

Det er et resultat af stigende efterspørgsel på at få sushi på flere forskellige måder.

“Vi kan se i vores egen medlemssammensætning, at sushikoncepterne er vokset i antal intenst i løbet af 20 år,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:

“Det er sket det generelt på hele den gastronomiske scene, at markedet er blevet mere differentieret – her kan jeg f.eks. fremhæve antallet af forskellige burgerkoncepter. Der er mange kulinariske nicher, som konstant vokser og udvikler sig.”

Læs også:

Stor dansk sushikæde kaster håndklædet i ringen – ansvarlig sushi er for dyrt

 

Related Articles

Kokkeelever får mulighed for nyt grønt speciale

Kokkeelever får mulighed for nyt grønt speciale

Plantebaseret og bæredygtig madlavning bliver en fast del af gastronomuddannelsen.   Af Ebbe Fischer Fremtidens kokke får nu mulighed for en grønnere uddannelse, da der oprettes en ny plantebaseret specialisering på gastronomuddannelsen. Initiativet er blevet en...

Unge madiværksættere får ny stemme

Unge madiværksættere får ny stemme

Acceleratorprogrammet Morgendagens Madtalenter lancerer et advisory board bestående af unge madiværksættere, der skal dele erfaringer og fungere som rollemodeller for andre unge talenter.  Af Ebbe Fischer Som svar på den udfordrende start for unge iværksættere inden...