Eks-jurymedlem: Alchemist skal nok få titlen som verdens bedste restaurant

juni 6, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Disfrutar fra Barcelona vandt titlen som verdens bedste i 2024. Foto: The World's 50 Best Restaurants / Camila Almeida

Det er kun et spørgsmål om tid, før danske Alchemist får titlen som verdens bedste restaurant, lyder det fra en stemme med fingeren på pulsen. At man er faldet fra nummer fem sidste år til nummer otte i år, bekymrer ham ikke.

 

Af redaktionen

“Selvom du er sprunget ind på listen hurtigt, kan du godt ryge lidt tilbage og køre frem og tilbage, før den ligesom sidder i skabet. Så jeg tror på Alchemist.”

Sådan siger Børsens gastronomiredaktør, Ole Troelsø, ifølge Berlingske.

 

Har været med til at dømme

I en årrække har Ole Troelsø været en del af den jury, der udpeger verdens 50 bedste restauranter. Den kåring, som Noma er løbet med fem gange. 

Nu kan man imidlertid ikke længere være med, når man allerede har vundet titlen.

 

Kåring i denne uge

Torsdag blev årets 50 bedste så kåret ved en prisuddeling i Las Vegas, og Disfrutar fra Barcelona vandt titlen. Se top-50 her.

Eneste danske islæt på listen var denne gang Alchemist, der sidste år strøg op på femtepladsen fra plads nummer 18, men altså var nummer otte i år. 

Det bekymrer imidlertid ikke Ole Troelsø.

“Fra at man gør noget, til at det ligesom trænger igennem og bliver anerkendt, der går noget tid,” siger han ifølge Berlingske.

“De (Alchemist, red.) skal bare gør det, de gør,” lyder rådet fra Ole Troelsø.

 

Related Articles

Gult kort til restaurantens gæster?

Gult kort til restaurantens gæster?

Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben.   Af redaktionen Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper,...

Vaffelbaroner vil disrupte markedet med fokus på færdige løsninger

Vaffelbaroner vil disrupte markedet med fokus på færdige løsninger

Har et hotel eller en restaurant mod på at begynde at sælge friske vafler, kan de købe et færdigt sæt hos danske Waffle Barons. De unge iværksættere har nu solgt deres fysiske salgssteder og har intet showroom - for det handler om at fokusere på sit koncept og hullet...

Bubble Waffles hitter – startup har nu 150 professionelle kunder

Bubble Waffles hitter – startup har nu 150 professionelle kunder

De legede med iværksætteri og startede et par ishuse, men først da 'Waffle Barons' begyndte at sælge de lidt fluffy Bubble Waffles gik det for alvor stærkt. I dag har de et velfungerende engros-koncept med de boblende vafler som hjørnesten, mens omsætningen vokser...