Eks-jurymedlem: Alchemist skal nok få titlen som verdens bedste restaurant

juni 6, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Disfrutar fra Barcelona vandt titlen som verdens bedste i 2024. Foto: The World's 50 Best Restaurants / Camila Almeida

Det er kun et spørgsmål om tid, før danske Alchemist får titlen som verdens bedste restaurant, lyder det fra en stemme med fingeren på pulsen. At man er faldet fra nummer fem sidste år til nummer otte i år, bekymrer ham ikke.

 

Af redaktionen

“Selvom du er sprunget ind på listen hurtigt, kan du godt ryge lidt tilbage og køre frem og tilbage, før den ligesom sidder i skabet. Så jeg tror på Alchemist.”

Sådan siger Børsens gastronomiredaktør, Ole Troelsø, ifølge Berlingske.

 

Har været med til at dømme

I en årrække har Ole Troelsø været en del af den jury, der udpeger verdens 50 bedste restauranter. Den kåring, som Noma er løbet med fem gange. 

Nu kan man imidlertid ikke længere være med, når man allerede har vundet titlen.

 

Kåring i denne uge

Torsdag blev årets 50 bedste så kåret ved en prisuddeling i Las Vegas, og Disfrutar fra Barcelona vandt titlen. Se top-50 her.

Eneste danske islæt på listen var denne gang Alchemist, der sidste år strøg op på femtepladsen fra plads nummer 18, men altså var nummer otte i år. 

Det bekymrer imidlertid ikke Ole Troelsø.

“Fra at man gør noget, til at det ligesom trænger igennem og bliver anerkendt, der går noget tid,” siger han ifølge Berlingske.

“De (Alchemist, red.) skal bare gør det, de gør,” lyder rådet fra Ole Troelsø.

 

Related Articles

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det.   Af redaktionen...

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op.   Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Fra juni 2024 har kantineudbyderen Kokkenes Køkken udelukkende anvendt økologisk mel og korn fra danske producenter. Et tiltag i samarbejde med to danske økologiske møller. Af Ebbe Fischer Beslutningen om at omlægge til 100 procent økologisk dansk mel og korn er et...