Stor dansk sushikæde kaster håndklædet i ringen – ansvarlig sushi er for dyrt

februar 7, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Valeria Boltneva

Kæden blev stiftet i 2003, og Lars Larsen Group købte sig ind i 2013, men trods mange fosøg er det ikke lykkedes at gøre bæredygtig sushi til en god forretning.

 

Af redaktionen

Vi taler om kæden Letz Sushi, der lukker efter 20 år i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ejeren, Lars Larsen Group, dateret d. 6. februar 2024.

 

Ansvarlig sushi er for dyrt

Bestyrelsesformand Lars Bo Jeppesen udtaler i pressemeddelelsen:

”Vi er meget glade og stolte af at drive og udvikle Letz Sushi, som er en af Danmarks førende sushirestaurantkæder med et stærkt fokus på ansvarlig behandling af både ingredienser og indpakning. Men for at sige det som det er, har vi ikke været i stand til at skabe et overskud trods mange vedvarende forsøg. Derfor arbejder vi nu på at lukke Letz Sushi på en ansvarlig og ordentlig måned over de kommende måneder.”

I alt 223 er ansat i restauranterne, produktionen og administrationen. De bliver opsagt.

 

Mange år i træk med underskud

En gennemgang af de seneste 20 års regnskaber viser, at den eksklusive sushikæde blot seks gange har haft overskud på bundlinjen. Det skriver Berlingske.

Og sidste gang var helt tilbage i 2012, hvor overskuddet landede på lidt mere end 400.000 kroner.

De seneste ti år har man tabt over 130 millioner kroner, og i seneste regnskabsår tabte man 27 millioner kroner.

Mens Lars Larsen Group, ifølge Berlingske, de seneste fem år har lagt mere end 120 millioner kroner i Letz Sushi i forsøget på at holde skibet flydende. Det slutter nu.

 

Related Articles

Ny brancheorganisation vil rydde op i ’lokale fødevarer’

Ny brancheorganisation vil rydde op i ’lokale fødevarer’

Mange af de ’danske’ varer, vi som forbrugere kan købe, er ikke danske. De bliver forarbejdet i udlandet, eller råvarer fragtes til Danmark og pakkes her i landet. Sådan lyder det fra manden bag ny organisation.   Af redaktionen ”Der kommer et dansk flag på...

Brøndby Kommunes køkkener laver mad til både guld og sølv

Brøndby Kommunes køkkener laver mad til både guld og sølv

De fleste af Brøndby Kommunes offentlige køkkener har opnået sølv inden for Det Økologiske Spisemærke, og nu vil man højere op. Børnehuset Lindelund har allerede fået guld.   Af redaktionen ALLE Brøndby Kommunes køkkener og kantiner skal have opnået mindst sølv i...