februar 7, 2024

Foto: Valeria Boltneva
Kæden blev stiftet i 2003, og Lars Larsen Group købte sig ind i 2013, men trods mange fosøg er det ikke lykkedes at gøre bæredygtig sushi til en god forretning.
Af redaktionen
Vi taler om kæden Letz Sushi, der lukker efter 20 år i Danmark.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra ejeren, Lars Larsen Group, dateret d. 6. februar 2024.
Ansvarlig sushi er for dyrt
Bestyrelsesformand Lars Bo Jeppesen udtaler i pressemeddelelsen:
”Vi er meget glade og stolte af at drive og udvikle Letz Sushi, som er en af Danmarks førende sushirestaurantkæder med et stærkt fokus på ansvarlig behandling af både ingredienser og indpakning. Men for at sige det som det er, har vi ikke været i stand til at skabe et overskud trods mange vedvarende forsøg. Derfor arbejder vi nu på at lukke Letz Sushi på en ansvarlig og ordentlig måned over de kommende måneder.”
I alt 223 er ansat i restauranterne, produktionen og administrationen. De bliver opsagt.
Mange år i træk med underskud
En gennemgang af de seneste 20 års regnskaber viser, at den eksklusive sushikæde blot seks gange har haft overskud på bundlinjen. Det skriver Berlingske.
Og sidste gang var helt tilbage i 2012, hvor overskuddet landede på lidt mere end 400.000 kroner.
De seneste ti år har man tabt over 130 millioner kroner, og i seneste regnskabsår tabte man 27 millioner kroner.
Mens Lars Larsen Group, ifølge Berlingske, de seneste fem år har lagt mere end 120 millioner kroner i Letz Sushi i forsøget på at holde skibet flydende. Det slutter nu.
Related Articles
Kanpla rejser 60 mio. kr. til at transformere kantinebranchen med fokus på affaldshåndtering og fleksibilitet
En dansk virksomhed dedikeret til digitalisering af kantinebranchen har med succes afsluttet en såkaldt Serie A-investeringsrunde, ledet af den hollandske venturekapitalfond HenQ. Den nye investering vil blive brugt til at accelerere den internationale ekspansion i...
Foodtech-virksomhed får syv mio. kr. til at nedsætte CO2-forbrug i køkkener
Dataplatformen FoodOps vækstmål er 3.000 køkkener i porteføljen ved udgangen af 2027, og man har fået en kapitalindsprøjtning fra The Footprint Firm til bl.a. at gå ind på det svenske marked. Af redaktionen Investeringen, der blev kendt i april og er en del af...
Meyers reducerer CO2-aftryk for råvarer med en tredjedel – kantiner rykker hurtigst
Klimaaftryk for råvarer udgør 95 procent af Meyers samlede CO2-aftryk. Nu fortæller topchef, hvordan man har opnået en CO2-reduktion på 31 procent via en flerstrenget indsats. De 71 kantiner bidrager især ved at skære i kødforbruget. Af redaktionen “Vi har...