Progressivt restaurantkoncept inddrager teknologien mere end nogensinde

februar 16, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

Teknologien skal bruges til meget mere og give gæsterne en virtuel rejse, der matcher smagsrejsen. Sådan lyder et koncept, der har fået stor opmærksomhed og masser af Michelinstjerner.

 

Af redaktionen

”Denne multisensoriske oplevelse bliver taget til helt nye højder på den eksperimenterende high-tech restaurant.”

Sådan skriver Retail Institue Scandinavia i februar 2024  om en meget speciel restaurant i Shanghai.

 

Fransk stjernekok bag

Vi taler om den verdensberømte restaurant ’Ultraviolet’, der er udviklet af den franske stjernekok Paul Pairet og stadig bliver forfinet i sit teknologiske udtryk trods et dusin år på bagen.

”Ved brug af teknologi formår restauranten at skabe en helt unik restaurantoplevelse, hvor gæsterne bliver transporteret ind i forskellige universer, som spiller tæt sammen med det, de får på tallerknen. Med skiftende projekterede billeder på væggene, gulvet, bordet og loftet i sammenspil med varierende lydbilleder og sensorer, som kan opfange gæsternes bevægelser, tager Ultraviolet gæsten med på en rejse, hvor miljøet hele tiden skifter afhængigt af serveringerne og gæsternes interaktioner med maden,” skriver Retail Institute Scandinavia.

 

Michelin giver tre stjerner

Udover at give topkarakteren tre stjerner til restauranten siden 2018, skriver den famøse Michelinguide følgende i sin nyeste version:

This multi-sensory experience at a secret location that combines innovative and surprising dishes with lights, sounds and scents will give you quite an adrenaline rush. After the success of Mr & Mrs Bund, chef Paul Pairet created this clever concept where 10 lucky diners are taken on an interactive culinary journey beyond their wildest dreams. Be dazzled by the creative mix of tastes, unconventional presentations and enthusiastic service, all enhanced by imagination.

 

Related Articles

Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt koncept

Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt koncept

Spiserestaurant Helga byderet på et koncept uden hverken en fast lokation eller en fast chefkok. Af redaktionen Der er tale om et eventbaseret spisested, der rykker rundt fra gang til gang - og overlader taktstokken til en ny kok ved hver lokation. Også tjenerne og...

Eksperter: Sushi har toppet i Danmark

Eksperter: Sushi har toppet i Danmark

Salget af sushi er på vej ned, og mange steder kan nu sidestilles med pizza- og burgerbarer, lyder dommen.   Af redaktionen I februar kom det frem, at kæden Letz Sushi lukker efter 20 år på det danske marked. Nu taler flere branchekilder om, at sushimarkedet har...