Sponseret indhold: Micro-Greens Danmark

februar 12, 2024

Billede af Micro-Greens Danmark – solsikke

 Prisvindende fødevareproducent opnår økologisk status

Efter flere års dedikeret arbejde og vedholdenhed har Micro-Greens Danmark opnået den eftertragtede økologiske status for deres indendørs vertikale vækstanlæg. 

Dermed bliver økologi mere tilgængeligt for både forbrugere og fødevarevirksomheder, som deler Micro-Greens Danmarks bæredygtige værdier og cirkulære tilgang til fødevareproduktion.

 

Billede af Micro-Greens Danmark

Micro Greens Danmark, er en de første producenter af mikrogrønt, urter, salater og svampe i Danmark, de startede trenden omkring synergien mellem forskellige former for produktion . Det gennem deres indendørs vertikale vækstanlæg, der gør det muligt at dyrke kvalitetsfødevarer med mindre vandforbrug og mere effektiv pladsudnyttelse sammenlignet med konventionelt landbrug. 

Adm. direktør Alex Pichardt fortæller: “Jeg ser økologi statussen, som en blåstempling. Det er endnu et vigtigt skridt til at gøre vertikalt landbrug mere ligeværdigt med traditionelt landbrug på et politisk plan. Med opnåelsen af økologisk status, er vi nu på vej til at vertikalt landbrug bliver mere sidestillet med det traditionelle. Nu mangler vi bare at arealstøtten m.m. følger trop.”

“Vi ved, vi har et godt produkt, og efter at have dyrket efter økologiske principper i flere år, er det fantastisk at få lov til endelig at sætte et officielt mærke på, samt at kunne markedsføre det som det er. Specielt fordi det er noget, der naturligt ligger mange forbrugere og virksomheder på sinde. Det også vores samarbejdspartnere, hvor vi nu bl.a. kan hjælpe med at komme tættere på det økologiske spisemærke og møde den økologiske efterspørgsel, vi længe har mærket.” 

Micro-Greens Danmark har i dag samarbejder på tværs af Horeca-industrien, hvor deres kunder rækker vidt indenfor fødevareindustrien lige fra kantiner og hoteller til restaurantkæder.

Micro-Greens Danmark, er grundlagt i 2019 af Alex Pichardt, Anders Lunden Gydesen, og Hjalmar Van der Buchwald, med vækstanlæg, der nu strækker sig over 3500 kvadratmeter i Danmark og udvides internationalt til lande som Tjekkiet, Østrig og Sverige, med flere på vej. 

”Vi havde en vild afslutning på 2023, med bl.a. en finaleplads ved GreenStartup Cup og en vunden Impact Award ved Odin Awards og med en nu lige så vild start på 2024 med økologimærket, ser vi frem til at udforske den læring og muligheder, som denne milepæl bringer med sig.” slutter Alex Pichardt. 

Som Alex Pichardt siger det;” Vi laver et ærligt produkt, fra kokke til kokke.”

Related Articles

Sponseret: Den nye generationen af take away

Sponseret: Den nye generationen af take away

Vi står over for en forandringstid, hvor det er afgørende, at vi revurderer og redefinerer vores forbrugsvaner for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Kernen i denne omstilling er brugen af vedvarende materialer og genanvendelige løsninger, som danner grundlaget for...

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne! Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion. Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og...

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret...