januar 25, 2024

Arkivfoto
Det ser ud til, at appetitten på lavprisrestauranter bider sig fast efter en post corona-periode, hvor pengene har siddet ekstra løst i danskernes lommer.
Af redaktionen
Efter corona gik danskerne på restaurant som aldrig før – også på de helt dyre restauranter.
Men nu er festen slut som følge af to faktorer: Dels er en bølge simpelthen ved at flade ud. Dels har vi en mere usikker geopolitisk situation.
Cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, er en af de eksperter, der udlægger udviklingen:
”Siden genåbningen har danskernes restaurantforbrug været enormt højt. Mange har følt en trang til at indhente det tabte og det, der ikke var muligt under coronakrisen, hvor det at tage ud simpelthen ikke var en mulighed,” siger han til Berlingske og tilføjer:
”Danskernes forbrug på restauranter er fortsat højt. Men vi ser ikke desto mindre en tendens til, at forbruget daler, når vi kigger på de sidste måneders udvikling.”
Tendensen giver samtidig nye lavpriskoncepter vind i sejlene, hvilket Deli News har beskrevet indgående:
Related Articles
Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d'Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre. Af Ebbe Fischer Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27....
”Vi er stærke nok til selv at køre konceptet”
Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt. Af Ebbe Fischer...
En lang række specielle Clever-caféer på vej
Clever fokuserer på egne caféer med eget koncept og har åbnet den første i Aabenraa, mens Odense og Kolding er på tegnebrættet. Og Clever planlægger flere på en række store stationer med mindst 20 lynladepunkter. Det handler om at gøre det hyggeligt at lade - og om at...