Økonom: Danskernes appetit på dyre restaurantture falder fremover – nye koncepter i høj kurs

januar 25, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Det ser ud til, at appetitten på lavprisrestauranter bider sig fast efter en post corona-periode, hvor pengene har siddet ekstra løst i danskernes lommer.

 

Af redaktionen

Efter corona gik danskerne på restaurant som aldrig før – også på de helt dyre restauranter.

Men nu er festen slut som følge af to faktorer: Dels er en bølge simpelthen ved at flade ud. Dels har vi en mere usikker geopolitisk situation.

Cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, er en af de eksperter, der udlægger udviklingen:

”Siden genåbningen har danskernes restaurantforbrug været enormt højt. Mange har følt en trang til at indhente det tabte og det, der ikke var muligt under coronakrisen, hvor det at tage ud simpelthen ikke var en mulighed,” siger han til Berlingske og tilføjer:

”Danskernes forbrug på restauranter er fortsat højt. Men vi ser ikke desto mindre en tendens til, at forbruget daler, når vi kigger på de sidste måneders udvikling.”

 

Tendensen giver samtidig nye lavpriskoncepter vind i sejlene, hvilket Deli News har beskrevet indgående:

Ny restaurant på Frederiksberg kan blive en gamechanger

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

 

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...