TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

oktober 26, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Klaus Nielsen

Først franske Bouillon, nu italienske Ambra. Stjernekokke står bag de nye billige kvalitets-restauranter i København, og ifølge eksperter kan vi stå over for en bølge.

Af redaktionen

Med Sovino-koncernen i ryggen og velkendte Andreas Bagh som frontfigur er et nyt sted på vej inden længe.

I det gamle Umamis lokaler i Store Kongensgade vil man på Ambra snart kunne spise til uhørt billige priser set ift. kvaliteten – menukortet starter på 60 kroner for den billigste ret. Det skriver Berlingske.

 

Stjernekok bag

Med en fortid på bl.a. Kong Hans Kælder og Marchal på d’Angleterre – inden han selv åbnede Esmée på Kongens Nytorv – er Andreas Bagh lidt af et navn i branchen. Her fortæller han, hvordan han kan holde priserne lave på Ambra.

”Det kan eksempelvis være mange af vores antipasti, som friteret zucchini, arranchini eller friteret polenta med ansjoser og lardo, der ligger i det lave prisleje. Det er toplækkert og smagfuldt, men råvarerne er bare prismæssigt lave,” forklarer Andreas Bagh.

LÆS om trendsetter Bouillon og eksperternes vurdering af konceptet

 

Folk vil have mere for pengene

Andreas Bagh oplever, at kunderne har ekstra fokus på prisen i denne tid.

”Den økonomiske udvikling med højere renter og større usikkerhed kan mærkes. Folk vil gerne have en billigere oplevelse, når de går ud. Jeg vil ikke sige, at der er gang i et decideret opgør med de dyre restauranter, men der er omtanke på, hvad man får for pengene, når man går ud og spiser. Folk er begyndt at stille spørgsmålet: Hvorfor skal det koste så meget,« siger han ifølge Berlingske.

Pastaretterne kommer til at ligge fra 85 kr. og op til cirka 125 kr. hos Ambra.

 

Related Articles

Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er ny rekord og smitter positivt af på restauranter og barer.   Af redaktionen Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark, viser nye tal fra Danmarks...

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Af redaktionen Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var 130.300 i job i hotel- og restauranterhvervet ultimo november 2023 - det er 3.300 flere end samme måned året før. Det skriver HORESTA   Vækst i hele 2023 Udviklingen i beskæftigelsen hænger naturligt sammen...