januar 4, 2024

Foto: Arla Unika
Af redaktionen
Arla Unika udvikler en række madvarer, og man er nu gået sammen med topkokkene Christopher Sørensen fra Studio, Christian Nurup fra Scheelsminde, Maximillian August Müller fra The Pescetarian og Joachim Jæger fra À Terre.
Det skriver Arla i en pressemeddelelse.
En ny hvidskimmelost
Ambitionen er at skabe ’den nye store ost’ under en kreativ proces, ’hvor kringlede madhjerner finder frem til, hvordan den næste ost skal være’, lyder det i pressemeddelelsen.
Mere konkret vil Arla Unika skabe en helt ny hvidskimmelost. Og det foregår på Troldhede Mejeri mandag d. 15. januar 2024. Hver kok har deres yndlingsost med hjemmefra, og så skal der ellers smages, tænkes, tales tekstur og udseende og meget andet. Det glæder mejerichef Torben Pradsgaard.
”Vi glæder os til at byde velkommen til en innovationsworkshop på Troldhede Mejeri. Vi har tidligere oplevet, hvordan input fra topgastronomien i Danmark i samspil med vores viden og ekspertise indenfor mejeri kan skabe grobund for kreative tanker og måske føre til et nyt, spændende produkt,” siger han.
Mejerister er med
Med til workshoppen er også nogle af de mejerister, der står bag Arla Unika-klassikere som Den Hvide Dame, Krondild, Ask og Drunken Dog.
Formålet med dagen er, at der bliver skabt 1-2 oste. I første omgang skal der laves en slags koncept for en ost, der om 3-5 år er udviklet og klar til butikkerne. Der skal der også være tid til fejl – der går nemlig ofte noget galt, når man opfinder oste. Men det er helt efter planen, for også i den proces opstår sommetider ostemagi, lyder det i pressemeddelelsen.
Kilde: Arla Unika
Related Articles
Slotskoncept begejstrer
Rabarbergaarden på Frederiksborg Slot rammer den rent med sit fokus på lokale råvarer, ifølge landsdækkende avis. Af redaktionen/ef Når man serverer frokost på et af landets flotteste slotte - hvis ikke dét flotteste - så forpligter det. Og mens andre...
Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op
Bag dansk gastronomis succes står dygtige råvareproducenter, som nu får deres egen hæderspris. Årets Wiuff skal sætte fokus på dem, der skaber fundamentet for gode måltider. Af redaktionen Den nye pris er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i...
36-årig godsejer driver destilleri, tapperi og kvægproduktion på Oremandsgaard
På en økologisk herregaard ved Præstø på Sydsjælland har ejeren sat en række projekter i værk, hvoraf Jergyu-køerne i samarbejde med naboen og destilleriet er de mest omtalte. Deli News har talt med den unge godsejer om overkapacitet i markedet, om 'private label' og...