juli 16, 2024

Køkkenchef Casper Rosendahl. Foto: Arnbjerg Pavillonen
Arnbjerg Pavillonen i hjertet af Arnbjergparken i Varde har fire forretningsben og et stærkt fokus på at få mest muligt ud af leverandørerne.
Af Ebbe Fischer
Værelserne, restauranten, events og selskaberne.
De elementer udgør de fire forretningsben for Arnbjerg Pavillonen i Varde.
Det fortæller Casper Rosendahl, som er direktør og køkkenchef på stedet.
”Vi kæmper lidt med at fylde vores værelser, men restauranten klarer sig godt. I år har vi kun haft syv dage, hvor der ikke har været fuldt hus,” siger han.
Sæsonplanlægning er afgørende
Arnbjerg Pavillonen prioriterer lokale råvarer højt, understreger direktøren.
“Når vi kan få ærter fra naboen, så henter vi dem der. Vores menu ændres op til 12 gange om året for at holde den tæt på sæsonen,” siger Casper Rosendahl og uddyber:
“Vi planlægger ekstremt meget. For eksempel køber vi en palle hvide asparges og sylter dem, så vi har til resten af året. Det samme gør vi med agurker fra den lokale leverandør. Det kræver en del arbejde og lagerplads, men det er det værd.”
Hvordan arbejder I med jeres leverandører?
“Vi besøger alle vores leverandører mindst to gange om året. Det handler om at opretholde et tæt samarbejde og stærkt lokalt bånd. I vores del af Jylland stoler vi på hinanden, og det tætte samarbejde sikrer, at vi altid får de bedste råvarer,” forklarer Casper Rosendahl.
Bæredygtighed koster
Hvordan influerer jeres grønne fokus på prisen?
“Det er lidt dyrere at vælge lokale og bæredygtige råvarer, men kvaliteten er det hele værd. Vi ved, at vi ligger i den dyre ende, men vores gæster værdsætter den høje kvalitet, de får hos os.”
Giver I overskud?
“Vi har haft et år med overskud og et uden på driften. Det tager tid at overbevise folk om, at en stærk grøn profil er det helt rigtige. Men vores lokale leverandører hjælper os også med at promovere os – mund til mund-metoden er utrolig effektiv. Folk køber fra gårdbutikkerne og kigger derefter forbi os for en frokost,” siger Casper Rosendahl.
Related Articles
Havsmag – Jens’ arbejde for at bringe tang fra kyst til køkken
Tang er en af naturens mest oversete ressourcer. Den kræver hverken jord, ferskvand eller pesticider. Den er rig på umami, jod, kalcium og omega-3, og bidrager aktivt til at rense vores kystnære havmiljø. Alligevel er tang stadig en niche i det danske fødevaresystem....
Plantebaseret pionerprodukt vinder Mavens Hule 2025
Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM løb med sejren ved Mavens Hule 2025, en konkurrence for grønne fødevareiværksættere afholdt den 8. maj i Agro Food Park, Aarhus. Prisen inkluderer et skræddersyet udviklingsforløb samt mulighed for at få produktet bredt ud i...
Styrket partnerskab: Lidl og Madens Folkemøde sætter sundhed på dagsordenen
Tre ud af fire danskere ønsker at leve sundere, men mange mangler inspiration til at ændre vaner. Derfor styrker Lidl og Madens Folkemøde samarbejdet om Sundhedsscenen, der i år præsenterer et endnu stærkere program med debatter og viden, blandt andet med input fra...