GUIDE: Sådan overholder du loven, når du ansætter udenlandsk arbejdskraft

december 11, 2023

Foto: Ebbe Fischer

Foto: Espresso House

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har udgivet en god guide til at sikre, at man overholder reglerne, når man ansætter den ofte nødvendige udenlandske arbejdskraft.

 

Af redaktionen

Man kan hurtigt komme galt af sted, når man ansætter udlændinge, men nu er der hjælp at hente i en ny kort og præcis pjece.

Og når man beskæftiger international arbejdskraft er det ifølge HORESTA for det første afgørende vigtigt, at der er styr på opholds- og arbejdstilladelser.

HORESTAs specialister oplever nemlig med jævne mellemrum virksomheder komme i klemme, fordi de ikke har sikret sig den nødvendige dokumentation, eller ikke har været opmærksomme på eventuelle begrænsninger i tilladelsen.

Bødeniveauet starter i størrelsesordenen 30.000 kr. pr. påbegyndt måned, hvis der ikke foreligger formildende forhold, og det kan dermed blive en meget tung omkostning, skriver HORESTA.

Related Articles

Nick Hækkerup: Eksplosion i alkoholfri øl skyldes to ting

Nick Hækkerup: Eksplosion i alkoholfri øl skyldes to ting

Bryggeriforeningens direktør melder, at flere og flere af medlemmerne satser på alkoholfri øl.   Af Ebbe Fischer ”I første halvår af 2023 solgte vores medlemmer 4.035.000 liter alkoholfri øl. Det er 16,9 procent mere end i første halvår af 2022.” Sådan lyder det...

Ny undersøgelse: Stor medarbejdertilfredshed i branchen

Ifølge en medarbejderundersøgelse fra Horesta - ’Better Hospitality Workplace' - er medarbejderne i hotel-, restaurations- og turistbranchen i høj grad glade for deres arbejde. De nye tal viser faktisk, at medarbejdertilfredsheden er langt højere end på det generelle...