“Mange restauranter prioriterer økologi lavt, men de betaler velvilligt for smagen”

november 6, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Micro Farm

En halvdårlig bøf kan ofte reddes af et supergodt økologisk krydderi. Sådan lyder det fra en leverandør fra et vigtigt, måske lidt overset hjørne af branchen.

 

Af Ebbe Fischer

 

Micro Farm har specialiseret sig i at dyrke mikrogrønt, som de kalder det. Med andre ord producerer virksomheden en lang række urter og krydderier til restaurantbranchen. Produkter, der er dyrket økologisk i Danmark.

 

Fokuserer på bundlinjen

Dog er det langt fra alle restauranter, der går op i økologi, oplyser Miroslav Tsutsumanov – stifter og medejer af Micro Farm sammen med Ankido Borissov.

”De fleste er meget fokuseret på bundlinjen, og de spørger ikke efter økologi, men vi leverer det alligevel. Dels fordi jeg selv er meget interesseret i det, men også fordi der er andre fordele ved at benytte økologiske varer. Og det handler om, at med økologien kommer en meget bedre smag,” siger Miroslav Tsutsumanov.

 

Mange forskellige kunder i branchen

Micro Farm leverer pt. krydderurter til omkring 70 kunder. Herunder restauranter, cafeer og kantiner, oplyser Miroslav Tsutsumanov.

”Det er primært middle og high-end restauranter, vi leverer til. Det er typisk nordisk, fransk og det internationale køkken, der bruger vores produkt. Derudover leverer vi også til smørrebrødsforretninger og sandwichbarer.”

 

Hvad er vigtigt for restauranterne, når det kommer til leverandøren?

”Økonomien og leveringssikkerhed er altid vigtig, men for de fleste er økonomien det absolut vigtigste. Vores produktion er økologisk, og man kan sige, at de vælger os indirekte pga. økologi, fordi økologien giver en bedre smag. Langt de fleste – over 70 procent – er ligeglade med økologi, til gengæld er de ikke ligeglade med, at det smager godt. Derfor vælger de os,” forklarer Miroslav Tsutsumanov.

 

Sådan holder Micro Farm priserne nede

Restauranterne søger selvfølgelig de bedste råvarer, men har ikke altid råd til det, påpeger Miroslav Tsutsumanov.

Dog har Micro Farm en måde, hvorpå man både kan levere god grøn kvalitet og holde priserne nede, ifølge leverandøren selv: ”Vores produktion er lokal, og vi kan derfor som udgangspunkt give en bedre pris sammenlignet med urter, der importeres fra Holland og andre lande. Vi mener, at gode råvarer ikke behøver koste en bondegård. Og der skal meget lidt til at løfte en ikke så god bøf til en god bøf,” siger han og tilføjer:

”Du kan altså opgradere en kedelig bøf med vores krydderurter. Samtidig skaber det god omtale for restauranten at bruge lokale og økologiske råvarer, der smager godt.”

 

 

Related Articles

Leverandører: Omfattende fugleinfluenza i danske besætninger

Leverandører: Omfattende fugleinfluenza i danske besætninger

En besætning med 20.000 høns i Have Borup er ramt af fugleinfluenza, og nu skal alle dyrene aflives, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Omtrent 200.000 danske dyr er aflivet siden årsskiftet, og det kan drive priserne op.   Af redaktionen I løbet af...

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Af redaktionen Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor, ifølge HORESTA.  ...

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Af redaktionen Mikkeller og Carlsberg har indgået et 'distributionssamarbejde', hvilket har til formål at øge tilgængeligheden af Mikkellers øl via Carlsbergs kanaler. Det oplyser Mikkeller i en pressemeddelelse. I forbindelse med aftalen erhverver Carlsberg 20 pct....