Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

februar 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pavel Danilyuk

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er ny rekord og smitter positivt af på restauranter og barer.

 

Af redaktionen

Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Erhvervsturismen går således frem med 2,3 procent sammenlignet med 2022 og 5,3 procent i forhold til 2019. Det skriver HORESTA.dk

 

Næsten halvdelen af alle overnatninger

Udviklingen glæder viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.

”Det er enormt positivt, at erhvervsturismen er kommet så stærkt tilbage efter nogle år med markant nedgang efter corona. Udviklingen betyder bl.a. at hotellerne tjener flere penge, fordi forretningsrejsende ofte booker ét værelse pr. person, hvor ferieturister typisk bor flere på ét værelse,” siger han.

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Dermed sniger andelen af erhvervsovernatninger sig op på 39 procent af de samlede hotelovernatninger i Danmark, der landede på over 19 millioner overnatninger.

 

Kulturtilbud trækker

”Tallene vidner om, at selvom Danmark er et lille land, så formår vi at tiltrække konferencer og andre møder, der lige så godt kunne være holdt i vores omkringliggende lande,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:

”Vores kulturtilbud, gastronomiske scene, flotte natur og gode forbindelsesmuligheder med resten af verden spiller en stor rolle i tiltrækningen af forretningsturisterne. Derudover har vi nogle af verdens førende virksomheder inden for bl.a. tech og medico, hvilket kan få virksomheder og organisationer til at kigge vores vej.”

 

Region Hovedstaden vokser hurtigst

Erhvervsturismen vækstede med seks procent i Region Hovedstaden og to procent i Region Midtjylland, mens Region Sjælland oplevede en nedgang på otte procent. Region Nordjylland havde tre procent færre overnatninger mens Region Syddanmark landede på stort set samme niveau som 2022.

 

Kilde: Horesta

 

 

Related Articles

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Restaurant Bouillon klarer sig godt trods ultralave priser og er måske ved at ændre den danske restaurantscene. Af redaktionen Det første regnskab, siden åbningen af den franske bistro Bouillon i september sidste år, viser et overskud på 687.000 kr. for 2023. Altså på...

Old Irish vokser stadig – ramte over 400 mio. kr. i omsætning i 2023

Old Irish vokser stadig – ramte over 400 mio. kr. i omsætning i 2023

Kæden Old Irish Pub har løftet sin omsætning med fem mio. kr., mens overskuddet lander på 65 mio. kr. i 2023. Det er rekord. Af redaktionen Adm. direktør i Old Irish Pub, Peder Blak, er glad for udviklingen. ”Vi er klart tilfredse med virksomhedens resultat i 2023....

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Af redaktionen Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var 130.300 i job i hotel- og restauranterhvervet ultimo november 2023 - det er 3.300 flere end samme måned året før. Det skriver HORESTA   Vækst i hele 2023 Udviklingen i beskæftigelsen hænger naturligt sammen...