oktober 4, 2023

Sådan ser den nye smileyordning ud. Foto: Ebbe Fischer
Af redaktionen
Mandag d. 2. oktober 2023 blev en ny smileyordning udrullet med et helt nyt smileymærke. Meningen er, at smileyordningen skal blive mere simpel i udtrykket. Det skriver DR.dk.
En QR-kode skal aflyse kontrolrapporten – på den måde kan man altid hente den frem, såfremt man har brug for den fulde rapport.
I vinduet hos landets restauranter, caféer mv. vil der således nu blot være en forstørret smiley og en kort kontrolhistorik.
Skal være nemmere at aflæse
Hensigten er, at det skal være nemmere for folk at afkode kontrolresultatet, oplyser Fødevarestyrelsen.
”I en evaluering kunne vi se, at folk ikke læste den tekst, der stod på kontrolrapporterne. I stedet fokuserer de på selve smileysymbolet,” forklarer fødevarechef i Fødevarestyrelsen, Tejs Binderup ifølge DR.dk.
FAKTA
Det nye smileymærke viser:
- En stor smiley. Viser resultatet for seneste kontrol samt dato for denne
- Kontrolhistorik. To mindre smiley’er samt datoer for de to foregående kontroller
- QR-kode. Fører til virksomhedens seneste kontrolrapporter på findsmiley.dk
Kilde: Fødevarestyrelsen
Related Articles
TREND: Klassiker storsælger som alkoholfri
Danskerne er vilde med alkoholfri øl og vin, der vækster voldsomt. Det samme sker i mange andre vestlige lande, og Carlsberg vil nu satse endnu mere på segmentet. Af redaktionen ”Tuborg Classic har lidt mere af det hele.” Sådan blev Tuborg Classic...
Forbrugerne udskifter vegetarprodukter med kød i krisetider
Af redaktionen Når krisen kradser, går forbrugerne tilbage til kødet. Det tyder meget på, efter omsætningen af en række vegetarprodukter er faldet markant i takt med inflation og stigende omkostninger, og det gælder i flere lande. Det skriver Berlingske og henviser...
Tilbagegang for særlig luksusspise
Dansk kaviar - eller stenbiderrogn - er en klassiker på mange danske sommerborde. Men i år vil der nok være længere imellem. Danske fiskere fanger nemlig langt færre stenbidere. Fiskeriminister Jacob Jensen (V) er nu gået i dialog med forskere og fiskeribranchen om,...