september 12, 2023

Foto: Restaurant Tabu
Den prisvindende kok, Michael Miv Pedersen, begærede Restaurant Tabu konkurs den 5. september 2023.
Af redaktionen
Årsagen er i høj grad økonomiske problemer som følge af coronatiden. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Restaurant Tabu er optaget i Michelinguiden med en anbefaling (ikke en stjerne), og har siden 2019 været den eneste restaurant fra Aalborg i den berømte guide, mens Michael Miv Pedersen vandt prisen som Årets Kok i Danmark i 2013. Han driver også Restaurant Glashuset i Lønstrup og Strandhotel Klitrosen, som begge kører videre.
Coronatiden giver stort efterslæb
Michael Miv Pedersen er ked af udviklingen og peger på coronatiden som en afgørende faktor.
”Jeg er ærgerlig over, det ikke er lykkedes os ved egen hjælp at lukke det økonomiske efterslæb efter Covid-19. Opgaven med at skaffe den livsvigtige likviditet til brug for de fulde tilbagebetalinger af lånepakker, udskudte skatter og moms, har været for stor en mundfuld for en restaurant som vores,” siger Michael Miv Pedersen, ifølge pressemeddelelsen.
Af selskabets regnskab for 2022, der blev offentliggjort i juli, fremgår det, at Restaurant Tabu havde et underskud på 771.015 kr. i 2022. Samtidig havde selskabet en negativ egenkapital på 636.227 kr. i samme regnskabsår.
Havde håbet at ride stormen af
Af ledelsesberetningen fremgår det, at Michael Miv Pedersen havde håbet på, at Restaurant Tabu kunne fortsætte.
”Selskabets ledelse anser de likvide beholdninger samt kreditfaciliteterne som værende tilstrækkelige for selskabets fortsatte drift de kommende 12 måneder,” kan man læse i beretningen dateret d. 30. juni 2023. Men d. 5. september kom konkursen så alligevel.
Antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen ligger væsentlig over det gennemsnitlige niveau for 2015-2019, og det er i høj grad restauranterne, der er er hårdt ramt.
Related Articles
Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d'Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre. Af Ebbe Fischer Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27....
”Vi er stærke nok til selv at køre konceptet”
Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt. Af Ebbe Fischer...
En lang række specielle Clever-caféer på vej
Clever fokuserer på egne caféer med eget koncept og har åbnet den første i Aabenraa, mens Odense og Kolding er på tegnebrættet. Og Clever planlægger flere på en række store stationer med mindst 20 lynladepunkter. Det handler om at gøre det hyggeligt at lade - og om at...