september 12, 2023

Foto: Restaurant Tabu
Den prisvindende kok, Michael Miv Pedersen, begærede Restaurant Tabu konkurs den 5. september 2023.
Af redaktionen
Årsagen er i høj grad økonomiske problemer som følge af coronatiden. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Restaurant Tabu er optaget i Michelinguiden med en anbefaling (ikke en stjerne), og har siden 2019 været den eneste restaurant fra Aalborg i den berømte guide, mens Michael Miv Pedersen vandt prisen som Årets Kok i Danmark i 2013. Han driver også Restaurant Glashuset i Lønstrup og Strandhotel Klitrosen, som begge kører videre.
Coronatiden giver stort efterslæb
Michael Miv Pedersen er ked af udviklingen og peger på coronatiden som en afgørende faktor.
”Jeg er ærgerlig over, det ikke er lykkedes os ved egen hjælp at lukke det økonomiske efterslæb efter Covid-19. Opgaven med at skaffe den livsvigtige likviditet til brug for de fulde tilbagebetalinger af lånepakker, udskudte skatter og moms, har været for stor en mundfuld for en restaurant som vores,” siger Michael Miv Pedersen, ifølge pressemeddelelsen.
Af selskabets regnskab for 2022, der blev offentliggjort i juli, fremgår det, at Restaurant Tabu havde et underskud på 771.015 kr. i 2022. Samtidig havde selskabet en negativ egenkapital på 636.227 kr. i samme regnskabsår.
Havde håbet at ride stormen af
Af ledelsesberetningen fremgår det, at Michael Miv Pedersen havde håbet på, at Restaurant Tabu kunne fortsætte.
”Selskabets ledelse anser de likvide beholdninger samt kreditfaciliteterne som værende tilstrækkelige for selskabets fortsatte drift de kommende 12 måneder,” kan man læse i beretningen dateret d. 30. juni 2023. Men d. 5. september kom konkursen så alligevel.
Antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen ligger væsentlig over det gennemsnitlige niveau for 2015-2019, og det er i høj grad restauranterne, der er er hårdt ramt.
Related Articles
Stadig håb for udeserveringen i København – politikerne vedtager nye regler i december
Der er meget på spil, når politikerne i Teknik- og Miljøudvalget tager endelig stilling til, hvilke regler der skal gælde fremover. Et samlet administrationsgrundlag for udeservering har været i høring. Af redaktionen Husker du kampen om udeservering i København? Den...
Nyhavn balancerer mellem turister og lokale
Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...
Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve
Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår. Af Ebbe Fischer...