Markant flere konkurser i restaurationsbranchen

august 14, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Karolina Grabowska

I juli 2023 gik 23 restauranter og ét hotel konkurs i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik, ifølge Horesta.

Det er en stigning på 14,3 procent set ift. samme måned i 2022.

Hvis man ser lidt bredere på det og sammenligner med niveauet for juli i 2015-2019 er det en stigning på hele 31,9 procent.

 

Et levn fra coronatiden

Ud af de 206 konkursramte virksomheder i hotel- og restaurantbranchen i år ligger 197 konkurser i restaurantbranchen, hvilket er omkring 61 procent flere konkurser sammenlignet med 2015-2019, ifølge Horesta.

Det bekymrer Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i Horesta.

“Flere virksomheder i branchen kæmper stadig med gæld efter corona-årene og høje råvarepriser, som presser økonomien. Ovenikøbet har virksomhederne svært ved at følge med efterspørgslen, fordi de ikke kan skaffe nok personale. Det betyder, at de går glip af potentiel omsætning, som ellers kunne forbedre deres økonomiske situation,” siger hun, ifølge Horesta.dk.

%

Dit afsnit går her

Related Articles

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Kan man gøre det lidt billigere end de andre, vælter kunderne ind i tusindvis. Det synes at være læren af en helt utrolig efterspørgsel hos restauranten med mottoet: Stor oplevelse - lille pris.   Af redaktionen Meget omtalte Bouillon åbnede på Frederiksberg...