Markant flere konkurser i restaurationsbranchen

august 14, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Karolina Grabowska

I juli 2023 gik 23 restauranter og ét hotel konkurs i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik, ifølge Horesta.

Det er en stigning på 14,3 procent set ift. samme måned i 2022.

Hvis man ser lidt bredere på det og sammenligner med niveauet for juli i 2015-2019 er det en stigning på hele 31,9 procent.

 

Et levn fra coronatiden

Ud af de 206 konkursramte virksomheder i hotel- og restaurantbranchen i år ligger 197 konkurser i restaurantbranchen, hvilket er omkring 61 procent flere konkurser sammenlignet med 2015-2019, ifølge Horesta.

Det bekymrer Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i Horesta.

“Flere virksomheder i branchen kæmper stadig med gæld efter corona-årene og høje råvarepriser, som presser økonomien. Ovenikøbet har virksomhederne svært ved at følge med efterspørgslen, fordi de ikke kan skaffe nok personale. Det betyder, at de går glip af potentiel omsætning, som ellers kunne forbedre deres økonomiske situation,” siger hun, ifølge Horesta.dk.

%

Dit afsnit går her

Related Articles

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.   Af Ebbe Fischer...