Markant flere konkurser i restaurationsbranchen

august 14, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Karolina Grabowska

I juli 2023 gik 23 restauranter og ét hotel konkurs i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik, ifølge Horesta.

Det er en stigning på 14,3 procent set ift. samme måned i 2022.

Hvis man ser lidt bredere på det og sammenligner med niveauet for juli i 2015-2019 er det en stigning på hele 31,9 procent.

 

Et levn fra coronatiden

Ud af de 206 konkursramte virksomheder i hotel- og restaurantbranchen i år ligger 197 konkurser i restaurantbranchen, hvilket er omkring 61 procent flere konkurser sammenlignet med 2015-2019, ifølge Horesta.

Det bekymrer Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i Horesta.

“Flere virksomheder i branchen kæmper stadig med gæld efter corona-årene og høje råvarepriser, som presser økonomien. Ovenikøbet har virksomhederne svært ved at følge med efterspørgslen, fordi de ikke kan skaffe nok personale. Det betyder, at de går glip af potentiel omsætning, som ellers kunne forbedre deres økonomiske situation,” siger hun, ifølge Horesta.dk.

%

Dit afsnit går her

Related Articles

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.   Af redaktionen Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs...

Dansk kok vinder uofficielt EM

Dansk kok vinder uofficielt EM

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’. Af redaktionen Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  'kokkenes...