Espresso House vil være det faste holdepunkt ved studiestart

september 5, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Espresso House

Som et konkret HR-værktøj forsøger Espresso House at give deres medarbejdere et rygstød, hvis de skal flytte til en ny by. Typisk ved studiestart. På den måde kan kæden bedre holde på arbejdskraften.

Af Ebbe Fischer

Espresso House kan altid mærke studiestart. Her kommer nemlig en del opsigelser fra de mange mennesker i starten af tyverne, som kaffekæden har på lønningslisten.

Det fortæller HR-manager i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm Madsen.

“Vi kører derfor med en specifik intern kampagne med fokus på: ’Du skifter hele dit liv ud, når du kommer ind på dit studie. Måske du kan beholde dit arbejde, og det kan være et fast holdepunkt. Også selvom du flytter til Aarhus.’ Her hjælper vi altså med at finde en ny Espresso House-arbejdsplads til den unge, hvor de end skal hen i landet,” forklarer Camilla Nyholm Madsen.

 

Arbejder med intern talentpulje

I løbet af 2022 oplevede Espresso House en rekrutteringskrise, men har fået vendt bøtten. Hvis man f.eks. ser på 2023 i forhold til 2022, bliver de ansatte i gennemsnitdobbelt så lang tid. Læs mere her.

Et af værktøjerne til at nå det resultat er netop kampagnen, og at man gør meget ud af fortælle om de interne muligheder for at gøre karriere i Espresso House.

”Vi gør i det hele taget meget for at dyrke den interne pipeline og talentpuljen. Vi formidler, at ’hvis du vil os, så vil vi også rigtig gerne dig’,” siger Camilla Nyholm Madsen.

Hun tilføjer:

”Hvis man er 20 år gammel og gerne vil stå i spidsen for sin egen kaffebar, så hjælper vi, og vi er meget opmærksomme på at snakke om personlige udviklingsmuligheder.”

 

En fed branche at være i

Desuden skal man huske at fortælle de gode historier i branchen, fremhæver HR-chefen.

”For det ER en fed branche at være i. Og vi skal turde sige det,” siger hun.

”Jeg startede f.eks. for to år siden og havde hver morgen første stop i kaffebaren, hvor jeg altid faldt i snak med den samme gut. Han drømte om at stå i spidsen for sin egen kaffebar. Og pludselig tager hans karriere raketfart. Han går fra at være masterbarista, (som også oplærer andre) til at blive leder for sin egen Espresso House kaffebar. Han er kun 23 år. Det er fedt at se de unge mennesker udvikle sig og udleve deres drøm i Espresso House,” siger Camilla Nyholm Madsen.

 

 

Related Articles

Burger- og pizzakæde i vild vækst åbner i Rødovre

Burger- og pizzakæde i vild vækst åbner i Rødovre

De er nogle af de største inden for hvert deres felt på den københavnske takeaway-scene. Nu åbner Jagger og tvillingen Otto Pizza i Rødovre Centrum.   Af redaktionen ”Den populære burger- og pizzakæde Jagger & Otto åbner i Rødovre Centrum. De to spisesteder...

Burgerkæde lukker tre af fire filialer

Burgerkæde lukker tre af fire filialer

Af redaktionen Ejeren af Garage Burgerbar, Martin Damgaard Hussmanns, er gået konkurs med sit selskab MDH ApS, og kurator har nu sat tre ud af fire restauranter til salg. Det skriver Fødevarewatch.dk Det sker et år efter, at MDH overtog ejerskabet. Det fortæller den...