Tilbagegang for særlig luksusspise

juni 1, 2023

Dansk kaviar – eller stenbiderrogn – er en klassiker på mange danske sommerborde.

Men i år vil der nok være længere imellem. Danske fiskere fanger nemlig langt færre stenbidere.

Fiskeriminister Jacob Jensen (V) er nu gået i dialog med forskere og fiskeribranchen om, hvorledes man kan forbedre situationen. Det skriver Jyllands-Posten.

I 2014 og 2015 landede fiskerne hvert år godt 500 ton stenbiderhunner i Danmark, men i 2022 landede man kun 20 ton, og i år – hvor højsæsonen nu er forbi – har man kun landet 12 ton, ifølge Jyllands-Posten.

Det knappe udbud har betydet, at prisen flere steder har været oppe på 3.000 kr. kiloet.

 

Related Articles

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.   Af Ebbe Fischer...

Delikatesseleder, Kvickly, Hvidovre

Delikatesseleder, Kvickly, Hvidovre

Delikatesseleder, Kvickly, Hvidovre Grib chancen hos Danmarks største detailhandelsvirksomhed og få en unik mulighed for at: Bruge din viden inden for delikatesse- og slagterområdet og samtidig være mellemleder for 4 medarbejdere i afdelingen Prøve kræfter med ledelse...

Ny smileyordning aktiveret – sådan ser den ud

Ny smileyordning aktiveret – sådan ser den ud

Af redaktionen Mandag d. 2. oktober 2023 blev en ny smileyordning udrullet med et helt nyt smileymærke. Meningen er, at smileyordningen skal blive mere simpel i udtrykket. Det skriver DR.dk. En QR-kode skal aflyse kontrolrapporten - på den måde kan man altid hente den...