Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

februar 7, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

Af redaktionen

Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor, ifølge HORESTA.

 

Store organisationer i skudlinjen

Det skyldes, ifølge HORESTA, at både VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, og de nationale udviklingsselskaber som Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Erhvervs- og Mødeturisme (MeetDenmark) alle er finansieret af netop erhvervsstøttemidlerne.

Nu tyder noget på, at netop erhvervsstøttens finansiering af de nationale udviklingsselskabers er i fokus i oplægget til de kommende besparelser.

 

Ekspertgruppe bag beslutning

En ekspertgruppen med adjungeret professor ved CBS og bestyrelsesmedlem i Danmarks Eksport- og Investeringsfond Christian Frigast i spidsen har siden 2022 arbejdet på den rapport, der lægges til grund for den politiske beslutning om en sanering af erhvervsstøtten.

Rapporten er endnu ikke offentliggjort – eller sendt til officiel politisk behandling på Christiansborg – men ifølge Turistmonitors oplysninger står både Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme i ekspertgruppens forslag til at miste sin statsstøtte gennem erhvervsstøttemidlerne.

 

Related Articles

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Af redaktionen Mikkeller og Carlsberg har indgået et 'distributionssamarbejde', hvilket har til formål at øge tilgængeligheden af Mikkellers øl via Carlsbergs kanaler. Det oplyser Mikkeller i en pressemeddelelse. I forbindelse med aftalen erhverver Carlsberg 20 pct....

Vækst: Grød er cool

Vækst: Grød er cool

Kæden GRØD vokser og har nu også åbnet i Norge. Deli News har talt med virksomhedens Chief Marketing Officer om et decideret grød-community. Og selvfølgelig den lækre spise - grød behøver nemlig ikke være hverken alt for sødt eller kedelig fattigmandskost. Eller bare...

Tre skarpe til Nick Hækkerup

Tre skarpe til Nick Hækkerup

Deli News har bedt Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, svare på de spørgsmål, der særligt optager de mindre bryggerier og startups.   Af Ebbe Fischer   Hvilke udfordringer oplever de lidt mindre bryggerier typisk, og hvordan kan I hjælpe med disse...