Fem skarpe til festivalchefen i Nibe

juni 21, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Nibe Festival / Kenneth Brandborg

Peter Møller Madsen er festivalleder for Nibe Festival. Her fortæller han om model og fokus for Nordjyllands største festival.

 

Af Ebbe Fischer

 

Hvad er jeres forretningsmodel?

“Vi er en momsfritaget festival med otte ansatte. Størstedelen er ansat i foreningen. Resten er ansat af vores erhvervsdrivende fond, som bl.a. har hele den kommercielle del under sig. Der er vandtætte skodder mellem festival og fond.

Alle vores VIP- og erhvervskoncepter ligger i fonden, og vi er en meget populær festival for erhvervsfolk.

Fonden ejer også vores bygninger, dvs. 4.500 m2 bygninger, hvor festivalen lejer sig ind i dele af dem. 

Festivalens overskud går ubeskåret til foreningslivet og almennyttige formål i hele Nordjylland. Vi har lige delt fire mio. ud til en lang række foreninger – vores overskud sidste år.”

 

Hvilke grønne løsninger vil du fremhæve?

“Vi er nu der, hvor vi for første gang i år har dedikeret en fuldtidsmedarbejder stort set udelukkende til området. Det er et stort, vigtigt og nødvendigt område.

Den største praktiske forskel er, at vi har fået alle generatorer ud af skoven, så vi lige nu har fast strøm på festivalen. Desuden arbejder vi meget med økologi, og vi har veganske retter på pladsen, men dog også med kød. Vi arbejder også meget med emballage, affaldssortering osv.”

 

Hvilken betalingsløsning bruger I?

“Vi gik 100 procent cashless som nogle af de første, så det er kredit og debet og ingen kontanter. Desuden kan man købe et Nibe Festivalkort, som man kan fylde penge på. Det er der flere unge, der gør brug af.”

 

Benytter I powerbanks?

“På en række placeringer i skoven og på campingområdet kan man via en app booke powerbanks.”

 

Hvem er jeres vigtigste leverandører?

“Alle vores leverandører og samarbejdspartnere er vigtige. Den største leverandør og samarbejdspartner er formodentligt Carlsberg Danmark, som leverer Tuborg. De tager – som mange leverandører og samarbejdspartnere – også del i udviklingen af vores festival. Men der er heldigvis også plads til Nibe Bryghus.

Vi har en lang række leverandører på madområdet, mens BC Catering sidder og holder styr på mange af vores leverancer op til og under festivalen. Det har stor betydning for vores afvikling.”


Læs mere på Deli:

Nibe Festival vil have flere modne gæster til dyre pladser og nye avancerede tilbud

Related Articles

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

Tønder Festival ligger langt fra Danmarks storbyer, så de må gøre sig gældende på anden vis end at tiltrække lokalbefolkningen. Et våben er lokale fødevarer.   Af Ebbe Fischer   Der er langt til Tønder fra Aalborg og Aarhus. Og endnu længere fra København....