Kokken fra Ballen Badehotel fortæller her om Samsøs bedste råvarer og retter

juni 5, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Denne kartoffelmad var i spil i årets konkurence d. 2. juni 2024. Foto: Visit Samsø

Man kommer ikke uden om kartoffelmaden, men der er også mange andre lokale specialiteter på øen med den fine gastronomi.

 

Af Ebbe Fischer

Han arbejder hele sommersæsonen – fra april til september 2024 – som kok på Ballen Badehotel på Samsø.

Og Robert Zoffmann giver her Deli News et par tips til øens specialiteter. 

 

Hvordan vil du beskrive restaurantscenen på Samsø?

“Samsøs restaurantscene er alsidig og sommerlig. Og så er restauranterne herovre velsignet med mange lækre råvarer, som sætter standarden for maden. Her er ikke mange steder, hvor man ikke får god mad.”

 

Kan du fremhæve nogle råvarer, udover de velkendte kartofler?

“Ja … deres asparges og jordbær er fantastiske. Og så vil jeg gerne slå et slag for det øl, der bliver lavet herovre.

Her er også meget fisk, og det præger menukortene rundt omkring. Selvfølgelig kan du få kød, men de fleste gæster bestiller fisk, og som kok er det dejligt at tilberede fisk – det går hurtigt og smager lækkert.”

 

Kan du beskrive en god lokal fiskeret?

“En god fiskeret på Samsø er f.eks. en helstegt søtunge med smørsovs og samsøkartofler. Det er en fladfisk, der minder lidt om helstegt rødspætte. Men den har et større indhold af bindevæv, dvs. kødet er mere fast, og det er nemmere at stege, fordi du kan få stegeskorpe uden kødet bliver tørt.”

 

Har du andre favoritter på Samsø?

“Ja. En anden ret er jo en god kartoffelmad. Det er en stor ting på Samsø, og den årlige kartoffelmad-konkurrence er et tilløbsstykke. Det er virkelig en stor ting.

Jeg laver en ‘Uffe Ellemann’ – dvs. rugbrød og Samsøkartofler med mayonnaise, kapers og bacon. Samt både rå- og ristede løg.”

Læs hele historien om sæsonkokken:

Sæsonkok på Samsø

 

Related Articles