juni 5, 2024

Denne kartoffelmad var i spil i årets konkurence d. 2. juni 2024. Foto: Visit Samsø
Man kommer ikke uden om kartoffelmaden, men der er også mange andre lokale specialiteter på øen med den fine gastronomi.
Af Ebbe Fischer
Han arbejder hele sommersæsonen – fra april til september 2024 – som kok på Ballen Badehotel på Samsø.
Og Robert Zoffmann giver her Deli News et par tips til øens specialiteter.
Hvordan vil du beskrive restaurantscenen på Samsø?
“Samsøs restaurantscene er alsidig og sommerlig. Og så er restauranterne herovre velsignet med mange lækre råvarer, som sætter standarden for maden. Her er ikke mange steder, hvor man ikke får god mad.”
Kan du fremhæve nogle råvarer, udover de velkendte kartofler?
“Ja … deres asparges og jordbær er fantastiske. Og så vil jeg gerne slå et slag for det øl, der bliver lavet herovre.
Her er også meget fisk, og det præger menukortene rundt omkring. Selvfølgelig kan du få kød, men de fleste gæster bestiller fisk, og som kok er det dejligt at tilberede fisk – det går hurtigt og smager lækkert.”
Kan du beskrive en god lokal fiskeret?
“En god fiskeret på Samsø er f.eks. en helstegt søtunge med smørsovs og samsøkartofler. Det er en fladfisk, der minder lidt om helstegt rødspætte. Men den har et større indhold af bindevæv, dvs. kødet er mere fast, og det er nemmere at stege, fordi du kan få stegeskorpe uden kødet bliver tørt.”
Har du andre favoritter på Samsø?
“Ja. En anden ret er jo en god kartoffelmad. Det er en stor ting på Samsø, og den årlige kartoffelmad-konkurrence er et tilløbsstykke. Det er virkelig en stor ting.
Jeg laver en ‘Uffe Ellemann’ – dvs. rugbrød og Samsøkartofler med mayonnaise, kapers og bacon. Samt både rå- og ristede løg.”
Læs hele historien om sæsonkokken:
Related Articles
Stort potentiale for regenerative leverandører – Carlsberg presser på
Carlsberg Danmark har indgået aftale med DLG og Viking Malt om at indkøbe dansk produceret maltbyg, der er dyrket efter regenerative principper. Maltbyggen skal bruges til en specialbrygget Carlsberg. Den vil være Carlsbergs første øl i Danmark med såkaldt...
Sådan landede Europa Kantiner en ordre med Søstrene Grenes nye hovedkontor
Mens mange store kunder efterspørger hele facility management-pakken, kan de lidt mindre kantiner stadig gøre sig gældende, hvor det er sjovt. Af Ebbe Fischer Direktør for Europa Kantiner, Helle Andersen, har for nylig landet en kontrakt med Søstrene Grene, som...
Kantinedirektør: Vores mål er 40 gram kød om dagen – det er et helt nyt håndværk for kokkene
Europa Kantiner har sat nogle konkrete mål for kødforbrug som led i den grønne omstilling. Direktøren fortæller her om ’et nyt håndværk’, hvor man beholder kød på menuen, men mest som smagsgiver. Af Ebbe Fischer ”Det er en anden måde at bygge menuen op på."...