marts 14, 2024

Foto: Karolina Grabowska
Tre ton gulerødder og næsten ni ton kartofler blev sidste år fortæret i Matematisk Kantine på Aarhus Universitet. Ledelsen arbejder målrettet med den grønne omstilling, men det skal være frivilligt, lyder det.
Af redaktionen
”Lige nu prøver vi at lave lidt om på vores setup omkring de varme retter. Mens man før købte en kødret, som f.eks. boller i karry, kommer vi fremover til at servere tre-fire vegetariske retter, som gæsterne så kan vælge at tilsætte kød til – eller lade være.”
Sådan lyder det fra kantinebestyrer Mads Ankjær, Aarhus Universitet, ifølge en artikel på AU.dk
Skal være frivilligt
Det er således vigtigt i Matematisk Kantine, at gæsterne selv vælger linserne til. Kantinen kan sætte en række grønne tiltag i søen, men gæsterne skal selv vælge.
”Vi arbejder hele tiden på at inspirere til, at man fylder mere grønt på tallerkenen. Vi kommer dog ikke til at lave afgifter og forbud – vi vil gerne gøre det attraktivt at vælge grønt,” forklarer Mads Ankjær.
Går udover retningslinjer
Matematisk Kantine arbejder desuden med klimavenlige tiltag som reduktion af kød, brug af danske råvarer, mindskning af madspild og brug af adfærdsdesign.
”Universitetet har retningslinjer omkring f.eks. kød og økologi. Dem arbejder vi selvfølgelig indenfor, men derudover fylder overvejelser omkring klima og bæredygtighed selvfølgelig også her hos os. Jeg synes, at vi som kantine er på vej i den rigtige retning med de her tiltag,” siger Mads Ankjær.
Related Articles
Stort potentiale for regenerative leverandører – Carlsberg presser på
Carlsberg Danmark har indgået aftale med DLG og Viking Malt om at indkøbe dansk produceret maltbyg, der er dyrket efter regenerative principper. Maltbyggen skal bruges til en specialbrygget Carlsberg. Den vil være Carlsbergs første øl i Danmark med såkaldt...
Kokken fra Ballen Badehotel fortæller her om Samsøs bedste råvarer og retter
Man kommer ikke uden om kartoffelmaden, men der er også mange andre lokale specialiteter på øen med den fine gastronomi. Af Ebbe Fischer Han arbejder hele sommersæsonen - fra april til september 2024 - som kok på Ballen Badehotel på Samsø. Og Robert Zoffmann...
Sådan landede Europa Kantiner en ordre med Søstrene Grenes nye hovedkontor
Mens mange store kunder efterspørger hele facility management-pakken, kan de lidt mindre kantiner stadig gøre sig gældende, hvor det er sjovt. Af Ebbe Fischer Direktør for Europa Kantiner, Helle Andersen, har for nylig landet en kontrakt med Søstrene Grene, som...