Kantinebestyrer om grøn omstilling: Ingen skal tvinges fra frikadellefadet

marts 14, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Foto: Karolina Grabowska

Tre ton gulerødder og næsten ni ton kartofler blev sidste år fortæret i Matematisk Kantine på Aarhus Universitet. Ledelsen arbejder målrettet med den grønne omstilling, men det skal være frivilligt, lyder det.

 

Af redaktionen

”Lige nu prøver vi at lave lidt om på vores setup omkring de varme retter. Mens man før købte en kødret, som f.eks. boller i karry, kommer vi fremover til at servere tre-fire vegetariske retter, som gæsterne så kan vælge at tilsætte kød til – eller lade være.”

Sådan lyder det fra kantinebestyrer Mads Ankjær, Aarhus Universitet, ifølge en artikel på AU.dk

 

Skal være frivilligt

Det er således vigtigt i Matematisk Kantine, at gæsterne selv vælger linserne til. Kantinen kan sætte en række grønne tiltag i søen, men gæsterne skal selv vælge.

”Vi arbejder hele tiden på at inspirere til, at man fylder mere grønt på tallerkenen. Vi kommer dog ikke til at lave afgifter og forbud – vi vil gerne gøre det attraktivt at vælge grønt,” forklarer Mads Ankjær.

 

Går udover retningslinjer

Matematisk Kantine arbejder desuden med klimavenlige tiltag som reduktion af kød, brug af danske råvarer, mindskning af madspild og brug af adfærdsdesign.

”Universitetet har retningslinjer omkring f.eks. kød og økologi. Dem arbejder vi selvfølgelig indenfor, men derudover fylder overvejelser omkring klima og bæredygtighed selvfølgelig også her hos os. Jeg synes, at vi som kantine er på vej i den rigtige retning med de her tiltag,” siger Mads Ankjær.

 

 

Related Articles