Danmark er suveræn nordisk mester i Michelinstjerner – her er listen

maj 28, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Mens særligt Sverige og Norge også har mange Michelinrestauranter, kommer de ikke op på siden af dansk gastronomi – ifølge den berømte guide. Endnu en dansk restaurant fik sin tredje stjerne ved uddelingen i Helsinki.

 

Af Ebbe Fischer

Mens Geranium og Noma beholdt deres tre Michelinstjerner (maksimum) fik Jordbær i Gentofte nu også sin tredje stjerne ved uddelingen i Finland d. 27. maj 2024.

Resten af Norden har tilsammen tre restauranter med tre stjerner, og omtrent samme billede ser vi inden for de to- og étstjernede restauranter.

 

Læs Michelins gennemgang af alle de nordiske Michelinrestauranter her

 

Her er listen over de danske:

 

Three Michelin Star Restaurants in Denmark

Geranium, Copenhagen
Jordnær, Gentofte – New
noma, Copenhagen

 

Two Michelin Star Restaurants in Denmark

a|o|c, Copenhagen
Alchemist, Copenhagen
Frederikshøj, Aarhus
Henne Kirkeby Kro, Henne
Kadeau Copenhagen, Copenhagen
Koan, Copenhagen
Kong Hans Kælder, Copenhagen

 

One Michelin Star Restaurants in Denmark

Alouette, Copenhagen
ARO, Odense
Domæne, Herning
Domestic, Aarhus
Dragsholm Slot Gourmet, Hørve
formel B, Copenhagen
Frederiksminde, Præstø
Gastromé, Aarhus
Jatak, Copenhagen
Kadeau Bornholm, Åkirkeby
LYST, Vejle
Marchal, Copenhagen
MOTA, Nykøbing Sjælland
Restaurant Aure, Copenhagen – New
Søllerød Kro, Copenhagen
Substans, Aarhus
Syttende, Sønderborg
The Samuel, Copenhagen
Ti Trin Ned, Fredericia
Tri, Agger
Villa Vest, Lønstrup

 

Kilde: Michelinguiden

Spektakulære Aure ved Holmen skulle kun bruge tre måneder til at sikre sig en Michelinstjerne

 

Related Articles

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Kan man gøre det lidt billigere end de andre, vælter kunderne ind i tusindvis. Det synes at være læren af en helt utrolig efterspørgsel hos restauranten med mottoet: Stor oplevelse - lille pris.   Af redaktionen Meget omtalte Bouillon åbnede på Frederiksberg...

Sæsonkok på Samsø

Sæsonkok på Samsø

Mange kokke rykker rundt i landet for at fylde huller - ikke mindst i sommersæsonen. Vi har mødt en af dem på en berømt ø mellem Storebælt og Kattegat.   Af Ebbe Fischer   Robert Zoffmann er 27 år gammel og udlært i 2018 på Hotel Vejlefjord. Han har siden...

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

Smørrebrød bliver fremhævet som et must, og København bliver fremhævet som en by med masser af innovation inden for gastronomi - og som epicenter for det nye nordiske køkken.   Af redaktionen   “High-end dining is the name of the game in Copenhagen.” Sådan...