Spektakulære Aure ved Holmen skulle kun bruge tre måneder til at sikre sig en Michelinstjerne

maj 28, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Restaurant Aure ligger på Margretheholm (i forgrunden) - med Holmen i midten af billedet. Foto: Wikimedia Commons

Den 29-årige køkkenchef Nicky Arentsen var overvældet efter uddelingen i Helsinki til restauranten med hjemsted i et gammelt ammunitionsdepot tæt på Holmen.

 

Af redaktionen

Som den eneste danske restaurant fik Aure sin første Michelinstjerne ved årets uddeling i Helsinki.

Læs Michelinguidens beskrivelse af Aure her

Den 29-årige køkkenchef Nicky Arentsen var naturligvis voldsomt glad for anerkendelsen.

”Jeg er totalt overvældet, og alle følelser boltrer sig rundt i mig lige nu,” siger han i en pressemeddelelse.

”Vi er enormt stolte, for det er en vigtig blåstempling af Aure, og jeg bliver helt forpustet af at tænke på, at det er sket så hurtigt. Det overgår simpelthen min vildeste fantasi, og jeg kunne ikke have gjort det uden hele holdet bag,” tilføjer han.

 

Spektakulært sted

Nicky Arentsen har imidlertid sat ambitionerne højt fra begyndelsen. Aure ligger i lokaler bygget tilbage i 1744 – i et ammunitionsdepot med to meter tykke mure fra dengang Danmark-Norges stolte flåde havde hovedkvarter på Holmen.

Det var en tid, hvor utilsigtede eksplosioner var en del mere sandsynlige end i dag, og derfor byggede man på den måde for at beskytte lokalbefolkningen.

Artiklen fortsætter længere nede

Danmark er suveræn nordisk mester i Michelinstjerner – her er listen

 

Overrasket medejer

Medejer og general manager Emma Nørbygaard – Nickys kæreste – fortæller i pressemeddelelsen, at folkene bag Aure i første omgang blev overraskede over invitationen til ceremonien i Finland.

Særligt på grund af restaurantens unge alder.

”Vi har satset alt, hvad vi ejer, for at åbne vores eget sted, så anerkendelsen af Aure og Nickys evner er en drøm, der går i opfyldelse i raketfart,” siger hun.

Læs også Deli News’ dækning af åbningen:

Ammunitionsdepot med to meter tykke mure skal huse Københavns nyeste restaurantkoncept

Related Articles

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Kan man gøre det lidt billigere end de andre, vælter kunderne ind i tusindvis. Det synes at være læren af en helt utrolig efterspørgsel hos restauranten med mottoet: Stor oplevelse - lille pris.   Af redaktionen Meget omtalte Bouillon åbnede på Frederiksberg...

Sæsonkok på Samsø

Sæsonkok på Samsø

Mange kokke rykker rundt i landet for at fylde huller - ikke mindst i sommersæsonen. Vi har mødt en af dem på en berømt ø mellem Storebælt og Kattegat.   Af Ebbe Fischer   Robert Zoffmann er 27 år gammel og udlært i 2018 på Hotel Vejlefjord. Han har siden...

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

Smørrebrød bliver fremhævet som et must, og København bliver fremhævet som en by med masser af innovation inden for gastronomi - og som epicenter for det nye nordiske køkken.   Af redaktionen   “High-end dining is the name of the game in Copenhagen.” Sådan...