marts 12, 2024
En af verdens rigeste madkulturer, sådan kalder Noma gastronomien i Japan. Før har man søgt inspiration i foråret, og nu vil man have efterårets retter og vildt med. Alle ansatte skal af sted på en ambitiøs ti-ugers studietur. Lukning er udskudt til 2025, og dernæst kan Noma blive en pop-up restaurant, ifølge René Redzepi.
Af redaktionen
At Noma har en kærlighedsaffære med Japan er ikke nyt. Tilbage i 2015 drev Noma en pop-up i Tokyo i omtrent en måned, og i foråret 2023 fløj hele Nomas stab (godt 100 personer) til Kyoto.
Her havde man en aftale med det celebre Hotel Ace, og i to måneder var Nomas folk med om bord i køkkenet.
Tilbage til Hotel Ace
Nu vender Noma tilbage til Ace Hotel i Kyoto, denne gang i 10 uger med alle ansatte – fra d. 8. oktober til d. 18. december.
Det melder den verdensberømte restaurant selv ud.
Noma forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor man vil tilbage:
”I løbet af sakura-sæsonen i 2023, og efter mange års rejser og udforskning af alle hjørner af Japan, flyttede vores personale til Japans gamle hovedstad, sammen med deres børn, ægtefæller og nærmeste. Det var en af de mest opfyldende og kreativt elektriske perioder i vores teams historie.”
Vil fordybe sig i efteråret
Tidspunktet er også denne gang yderst velvalgt – det handler om at få ny inspiration.
”Denne gang vil vi fordybe os i efterårssæsonen, som præsenterer en helt anderledes række af smage og ingredienser. Eksplosionen af røde og gyldne farver, der definerer denne sæson, er betagende. Det samme er ingredienserne, der er synonyme med efteråret i Japan – vidundere, der vokser i skoven, smukke skaldyr og en række forskellige spil. Ved at arbejde tæt sammen med et utroligt netværk af leverandører og håndværkere vil vores forbindelse til en af verdens rigeste madkulturer kun blive dybere,” lyder det fra Noma.
Udskyder lukning
Noma melder også, at man – i stedet for som oprindeligt udmeldt at lukke med udgangen af 2024 – kører videre i 2025.
Dvs. inkl. havsæsonen frem til sommerferien 2025.
Herefter lukker Noma ned (som restaurant) på ubestemt tid. Det er tanken, at lokalerne på Refshalevej skal fungere som en slags minifabrik med fødevareproduktion i stil med det, man i dag ser fra Noma Projects. Det skriver Berlingske.
René Redzepi udtalte sig om situationen til avisen i 2023.
”Det er vigtigt for mig, at Noma skal være en blivende faktor inden for banebrydende madinnovation. Derfor bliver vi nødt til at skære restaurantdelen fra en tid. Vi regner med, at det vil tage et sted mellem to og fire år, før transformationen er på plads. I hvilket regi, Noma så kommer til at åbne igen, ved jeg endnu ikke. Jeg tvivler dog på, det bliver som en almindelig restaurant, som altid er åben, og hvor du kan booke bord. Det bliver nok mere sporadisk og pop-up-agtigt,” sagde han til Berlingske.
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...