Noma søger igen inspiration i japansk madkultur og udskyder lukning

marts 12, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Wikimedia / Commons

En af verdens rigeste madkulturer, sådan kalder Noma gastronomien i Japan. Før har man søgt inspiration i foråret, og nu vil man have efterårets retter og vildt med. Alle ansatte skal af sted på en ambitiøs ti-ugers studietur. Lukning er udskudt til 2025, og dernæst kan Noma blive en pop-up restaurant, ifølge René Redzepi.

 

Af redaktionen

At Noma har en kærlighedsaffære med Japan er ikke nyt. Tilbage i 2015 drev Noma en pop-up i Tokyo i omtrent en måned, og i foråret 2023 fløj hele Nomas stab (godt 100 personer) til Kyoto.

Her havde man en aftale med det celebre Hotel Ace, og i to måneder var Nomas folk med om bord i køkkenet.

 

Tilbage til Hotel Ace

Nu vender Noma tilbage til Ace Hotel i Kyoto, denne gang i 10 uger med alle ansatte – fra d. 8. oktober til d. 18. december.

Det melder den verdensberømte restaurant selv ud.

Noma forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor man vil tilbage:

”I løbet af sakura-sæsonen i 2023, og efter mange års rejser og udforskning af alle hjørner af Japan, flyttede vores personale til Japans gamle hovedstad, sammen med deres børn, ægtefæller og nærmeste. Det var en af de mest opfyldende og kreativt elektriske perioder i vores teams historie.”

 

Vil fordybe sig i efteråret

Tidspunktet er også denne gang yderst velvalgt – det handler om at få ny inspiration.

”Denne gang vil vi fordybe os i efterårssæsonen, som præsenterer en helt anderledes række af smage og ingredienser. Eksplosionen af røde og gyldne farver, der definerer denne sæson, er betagende. Det samme er ingredienserne, der er synonyme med efteråret i Japan – vidundere, der vokser i skoven, smukke skaldyr og en række forskellige spil. Ved at arbejde tæt sammen med et utroligt netværk af leverandører og håndværkere vil vores forbindelse til en af verdens rigeste madkulturer kun blive dybere,” lyder det fra Noma.

 

Udskyder lukning

Noma melder også, at man – i stedet for som oprindeligt udmeldt at lukke med udgangen af 2024 – kører videre i 2025.

Dvs. inkl. havsæsonen frem til sommerferien 2025.

Herefter lukker Noma ned (som restaurant) på ubestemt tid. Det er tanken, at lokalerne på Refshalevej skal fungere som en slags minifabrik med fødevareproduktion i stil med det, man i dag ser fra Noma Projects. Det skriver Berlingske.

René Redzepi udtalte sig om situationen til avisen i 2023.

”Det er vigtigt for mig, at Noma skal være en blivende faktor inden for banebrydende madinnovation. Derfor bliver vi nødt til at skære restaurantdelen fra en tid. Vi regner med, at det vil tage et sted mellem to og fire år, før transformationen er på plads. I hvilket regi, Noma så kommer til at åbne igen, ved jeg endnu ikke. Jeg tvivler dog på, det bliver som en almindelig restaurant, som altid er åben, og hvor du kan booke bord. Det bliver nok mere sporadisk og pop-up-agtigt,” sagde han til Berlingske.

 

 

Related Articles

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.   Af redaktionen Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs...

Dansk kok vinder uofficielt EM

Dansk kok vinder uofficielt EM

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’. Af redaktionen Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  'kokkenes...