Noma søger igen inspiration i japansk madkultur og udskyder lukning

marts 12, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Wikimedia / Commons

En af verdens rigeste madkulturer, sådan kalder Noma gastronomien i Japan. Før har man søgt inspiration i foråret, og nu vil man have efterårets retter og vildt med. Alle ansatte skal af sted på en ambitiøs ti-ugers studietur. Lukning er udskudt til 2025, og dernæst kan Noma blive en pop-up restaurant, ifølge René Redzepi.

 

Af redaktionen

At Noma har en kærlighedsaffære med Japan er ikke nyt. Tilbage i 2015 drev Noma en pop-up i Tokyo i omtrent en måned, og i foråret 2023 fløj hele Nomas stab (godt 100 personer) til Kyoto.

Her havde man en aftale med det celebre Hotel Ace, og i to måneder var Nomas folk med om bord i køkkenet.

 

Tilbage til Hotel Ace

Nu vender Noma tilbage til Ace Hotel i Kyoto, denne gang i 10 uger med alle ansatte – fra d. 8. oktober til d. 18. december.

Det melder den verdensberømte restaurant selv ud.

Noma forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor man vil tilbage:

”I løbet af sakura-sæsonen i 2023, og efter mange års rejser og udforskning af alle hjørner af Japan, flyttede vores personale til Japans gamle hovedstad, sammen med deres børn, ægtefæller og nærmeste. Det var en af de mest opfyldende og kreativt elektriske perioder i vores teams historie.”

 

Vil fordybe sig i efteråret

Tidspunktet er også denne gang yderst velvalgt – det handler om at få ny inspiration.

”Denne gang vil vi fordybe os i efterårssæsonen, som præsenterer en helt anderledes række af smage og ingredienser. Eksplosionen af røde og gyldne farver, der definerer denne sæson, er betagende. Det samme er ingredienserne, der er synonyme med efteråret i Japan – vidundere, der vokser i skoven, smukke skaldyr og en række forskellige spil. Ved at arbejde tæt sammen med et utroligt netværk af leverandører og håndværkere vil vores forbindelse til en af verdens rigeste madkulturer kun blive dybere,” lyder det fra Noma.

 

Udskyder lukning

Noma melder også, at man – i stedet for som oprindeligt udmeldt at lukke med udgangen af 2024 – kører videre i 2025.

Dvs. inkl. havsæsonen frem til sommerferien 2025.

Herefter lukker Noma ned (som restaurant) på ubestemt tid. Det er tanken, at lokalerne på Refshalevej skal fungere som en slags minifabrik med fødevareproduktion i stil med det, man i dag ser fra Noma Projects. Det skriver Berlingske.

René Redzepi udtalte sig om situationen til avisen i 2023.

”Det er vigtigt for mig, at Noma skal være en blivende faktor inden for banebrydende madinnovation. Derfor bliver vi nødt til at skære restaurantdelen fra en tid. Vi regner med, at det vil tage et sted mellem to og fire år, før transformationen er på plads. I hvilket regi, Noma så kommer til at åbne igen, ved jeg endnu ikke. Jeg tvivler dog på, det bliver som en almindelig restaurant, som altid er åben, og hvor du kan booke bord. Det bliver nok mere sporadisk og pop-up-agtigt,” sagde han til Berlingske.

 

 

Related Articles

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Kan man gøre det lidt billigere end de andre, vælter kunderne ind i tusindvis. Det synes at være læren af en helt utrolig efterspørgsel hos restauranten med mottoet: Stor oplevelse - lille pris.   Af redaktionen Meget omtalte Bouillon åbnede på Frederiksberg...