februar 13, 2024
![Cafe-ozan-çulha 2 Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2023/11/Cafe-ozan-culha-2-scaled.jpeg)
Foto: Ozan Culha
Antallet af konkursramte virksomheder i restaurantbranchen er steget oven på corona-, inflations- og energikriserne. Alligevel er der grund til optimisme, lyder det fra HORESTA.
Af redaktionen
Alene i Region Hovedstaden måtte 142 restauranter og cafeer dreje nøglen om i 2023.
Men trods det høje antal konkurser er der faktisk grund til optimisme. Sådan siger viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.
Omstillingsparathed giver optimisme
Argumentet er, at branchen har vist en utrolig omstillingsparathed og evne til at håndtere flere alvorlige kriser på ganske få år.
“De øgede omkostninger er en presbold på branchen, og der vil vi helt naturligt se nogle bukke under. Det er selvfølgelig trist, men tallene kunne have været meget værre, hvis ikke man som branche havde fulgt med udviklingen, som vi har set. Det er vi utrolig glade for,” siger Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.
Danmarks fjerdestørste eksporterhverv
Ifølge vicedirektøren må vi må bestemt ikke negligere de mange virksomheder, der stadigvæk kæmper med bl.a. arbejdskraft og derfor har svært ved at udnytte det fulde omsætningspotentiale.
“Men det er også nødvendigt at hylde de, som formår at tilpasse sig markedet trods særdeles vanskelige forhold. Vi er en branche, der gang på gang vækster og viser, at vi kan slå omsætningsrekord. Det synes jeg også, vi skal anerkendes for. Vi er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og vi mener, der er plads til endnu mere oplevelse, end der er i København i dag,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Related Articles
Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant
Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner. Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....
Legendarisk københavnercafé genåbner
Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen. Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...
Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten
Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler. Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...