HORESTA: Grund til optimisme trods mange konkurser

februar 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Ozan Culha

Antallet af konkursramte virksomheder i restaurantbranchen er steget oven på corona-, inflations- og energikriserne. Alligevel er der grund til optimisme, lyder det fra HORESTA.

 

Af redaktionen

Alene i Region Hovedstaden måtte 142 restauranter og cafeer dreje nøglen om i 2023.

Men trods det høje antal konkurser er der faktisk grund til optimisme. Sådan siger viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.

 

Omstillingsparathed giver optimisme

Argumentet er, at branchen har vist en utrolig omstillingsparathed og evne til at håndtere flere alvorlige kriser på ganske få år.

“De øgede omkostninger er en presbold på branchen, og der vil vi helt naturligt se nogle bukke under. Det er selvfølgelig trist, men tallene kunne have været meget værre, hvis ikke man som branche havde fulgt med udviklingen, som vi har set. Det er vi utrolig glade for,” siger Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.

 

Danmarks fjerdestørste eksporterhverv

Ifølge vicedirektøren må vi må bestemt ikke negligere de mange virksomheder, der stadigvæk kæmper med bl.a. arbejdskraft og derfor har svært ved at udnytte det fulde omsætningspotentiale.

“Men det er også nødvendigt at hylde de, som formår at tilpasse sig markedet trods særdeles vanskelige forhold. Vi er en branche, der gang på gang vækster og viser, at vi kan slå omsætningsrekord. Det synes jeg også, vi skal anerkendes for. Vi er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og vi mener, der er plads til endnu mere oplevelse, end der er i København i dag,” siger Jeppe Møller-Herskind.

 

 

Related Articles

Tivoli-klassiker overtages af ekspanderende kæde

Tivoli-klassiker overtages af ekspanderende kæde

En nyklassiker overtager en gammel kroklassiker, når Mikkeller genåbner Færgekroen i Tivoli. Hipsterkæden har store planer på den klassiske beværtning, ifølge bagmanden.   Af redaktionen En klassisk dansk krooplevelse med et moderne twist. Det er ambitionen, når...

“Aarhus mangler foodies”

“Aarhus mangler foodies”

Novel bliver kaldt den rigtige idé på det forkerte tidspunkt. Den anmelderroste restaurants overraskende konkurs efter lidt over et halvt år er ifølge en ekspert et billede på et større problem for restaurantscenen i Aarhus.   Af redaktionen Konceptet var at gøre...