februar 13, 2024
Antallet af konkursramte virksomheder i restaurantbranchen er steget oven på corona-, inflations- og energikriserne. Alligevel er der grund til optimisme, lyder det fra HORESTA.
Af redaktionen
Alene i Region Hovedstaden måtte 142 restauranter og cafeer dreje nøglen om i 2023.
Men trods det høje antal konkurser er der faktisk grund til optimisme. Sådan siger viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.
Omstillingsparathed giver optimisme
Argumentet er, at branchen har vist en utrolig omstillingsparathed og evne til at håndtere flere alvorlige kriser på ganske få år.
“De øgede omkostninger er en presbold på branchen, og der vil vi helt naturligt se nogle bukke under. Det er selvfølgelig trist, men tallene kunne have været meget værre, hvis ikke man som branche havde fulgt med udviklingen, som vi har set. Det er vi utrolig glade for,” siger Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.
Danmarks fjerdestørste eksporterhverv
Ifølge vicedirektøren må vi må bestemt ikke negligere de mange virksomheder, der stadigvæk kæmper med bl.a. arbejdskraft og derfor har svært ved at udnytte det fulde omsætningspotentiale.
“Men det er også nødvendigt at hylde de, som formår at tilpasse sig markedet trods særdeles vanskelige forhold. Vi er en branche, der gang på gang vækster og viser, at vi kan slå omsætningsrekord. Det synes jeg også, vi skal anerkendes for. Vi er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og vi mener, der er plads til endnu mere oplevelse, end der er i København i dag,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Related Articles
Prestigerestaurant i Carlsberg Byen lukker – nyt koncept på vej
Finedining-restauranten Studio i Carlsberg Byen lukker. Af redaktionen I 2019 overtog Loca Gruppen restauranten fra Claus Meyer, og de har drevet den siden, men nu lukker den altså, fordi den ikke har kunnet indtjene nok. Lokalerne vil dog stadig blive brugt...
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...