Over 3.000 tusinde flere ansatte i branchen på et år

januar 30, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Streetfood Hillerød. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var 130.300 i job i hotel- og restauranterhvervet ultimo november 2023 – det er 3.300 flere end samme måned året før.

Det skriver HORESTA

 

Vækst i hele 2023

Udviklingen i beskæftigelsen hænger naturligt sammen med øget omsætning i erhvervet, og væksten i beskæftigelsen har været et gennemgående træk gennem hele 2023. Fra april til november har væksten ligget på mellem 1,3 og 2,9 procent.

Udviklingen glæder adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

”I 2022 oplevede vi et boom i omsætningen, og heldigvis er interessen for at bo på hotel eller gå på restaurant holdt ved i 2023. Det er særdeles positivt for erhvervet i en tid, hvor mange andre brancher oplever, at der skrues ned for forbruget,” siger hun ifølge HORESTA.dk.

 

En mangeårig tendens

Beskæftigelsen har også været stigende i resten af erhvervslivet, men stigningen er mindre end i hotel- og restauranterhvervet.

I november steg beskæftigelsen i erhvervslivet generelt med 1,1 procent, mens den i hotel- og restauranterhvervet voksede med 2,6 procent.

“Det bekræfter en mangeårig tendens,” siger Pia E. Voss

“Hotel- og restauranterhvervet er en utrolig stærk vækstgenerator, og virkeligheden er, at vi sagtens kunne ansætte mange flere. Mange job i vores erhverv bliver aldrig besat, og desværre er situationen også, at det ikke altid lykkes at finde medarbejdere med de helt rigtige kvalifikationer,” siger direktøren.

 

 

Related Articles

Dansk juicebar vil oprette 500 butikker i Mellemøsten

Dansk juicebar vil oprette 500 butikker i Mellemøsten

Af redaktionen Kasper Basse åbnede den første Joe & The Juice i København i 2002. Siden er juice og kaffebar-konceptet bare eksploderet, og nu er den amerikanske kapitalfond General Atlantic storaktionær i Joe & The Juice. Den svenske kapitalfond Valedo har...

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

Først franske Bouillon, nu italienske Ambra. Stjernekokke står bag de nye billige kvalitets-restauranter i København, og ifølge eksperter kan vi stå over for en bølge. Af redaktionen Med Sovino-koncernen i ryggen og velkendte Andreas Bagh som frontfigur er et nyt sted...