december 14, 2023

Arkivfoto: Chevanon Photography
Af redaktionen
En revisionsfejl betød i august, at kæden Ricco’s Kaffe blev tvangsopløst. Efter en omfattende indsats, der bl.a. indebar salg af fem af selskabets caféer, er Ricco’s Kaffe nu tilbage til normal drift. Det skriver Finans.dk.
Revisorskift gav problemer
Ifølge medejer og direktør, Ricco Harder Sørensen, var det skiftet mellem revisorer, der blev årsag til den manglende årsrapport.
Manglende indberetning i august alene betød for 3.600 virksomheder en tvangsopløsning. Herefter har et selskab tre måneder til at blive genoptaget, hvor disse betingelser skal være indfriet.
I Ricco’s Kaffes tilfælde betød det, at der måtte sælges ud for at skabe likviditet.
Gæld efter corona
Ricco Harder Sørensen forklarede i september, at det var den negative egenkapital i selskabet, der komplicerede situationen.
Han havde allerede før tvangsopløsningen forberedt sig på at frasælge flere af caféerne og dermed fjerne gælden fra coronatiden.
Denne gæld betød, at salget nu måtte hastes igennem – til irritation for ejeren.
”Jeg har brugt 23 år af mit liv på at bygge det her op. Det tager åbenbart tre uger at rive det ned igen. Det er jo ikke skidesjovt,” siger Ricco Harder Sørensen til Finans.dk.
Flere varsler før tvangsopløsning
I et skriftligt svar til Finans.dk lægger Erhvervsstyrelsen vægt på, at der forud for en tvangsopløsning sendes flere varsler. F.eks. sendes en påmindelse seks uger før indberetningsfristen og derefter en advarsel, hvis fristen overskrides.
Til sidst følger en frist på fire uger, før virksomheden sendes til tvangsopløsning. Alle skrivelserne sendes til virksomhedens digitale postkasse samt til en af virksomhedens øverste lederes personlige digitale postkasse. Ricco Harder Sørensen anerkender også sit ansvar i sagen, men peger på, at virksomheden i 22 år altid har sendt årsregnskaber ind til tiden.
”Jeg ved godt, at det er vores egen skyld. Men jeg peger fingre ad den maskine, der bliver sat i gang,” siger han til Finans.dk
Related Articles
Kantiner reducerer madspild med 11 procent på to år
På FN’s internationale madspildsdag den 29. september offentliggøres en ny analyse, der viser, at danske kantiner i perioden 2023–2025 har reduceret deres madspild med gennemsnitligt 11 procent. Det svarer til en besparelse på 0,11 kg CO₂e pr. frokostportion. af...
Madvaner i klimakrydset. Fødevarer som en del af nøglen i Københavns Klimastrategi 2035
Københavns Kommune har, bredt, vedtaget en ny klimastrategi, hvor fødevarer for første gang spiller en stor rolle. Med Klimastrategi 2035 og den første handleplan 2026-2028 skal byens samlede klimaaftryk halveres, og det kræver en markant indsats på tallerkenen. af...
Østers: Myte, folkemad og bundlinje-katalysator
“As I ate the oysters with their strong taste of the sea and their faint metallic taste that the cold white wine washed away, I lost the empty feeling and began to be happy and to make plans.”– Ernest Hemingway, A Moveable Feast af redaktionen Østers har i århundreder...






