Tvangs-tidsregistrering kommer til Danmark i 2024 – sådan bliver du klar

november 28, 2023

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Alle danske arbejdspladser skal fra d. 1. juli næste år registrere arbejdstid pga. en EU-dom. Regeringen har fremsat et lovforslag, der forventes vedtaget.

 

Af Ebbe Fischer

Som følge af en EU-dom i den såkaldte Deutsche Bank-sag fra 2019 bliver medlemsstaterne nu pålagt at indføre regler for arbejdsgivernes registrering af arbejdstid. Hver dag. 

Det skriver bl.a. EYen af verdens førende organisationer inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning.

 

Dansk lovforslag fremsat

Medlemsstaterne skal hver især indføre egen lovgivning, og det danske lovforslag på feltet har været i høring frem til d. 12. oktober.

D. 8. november 2023 fremsatte regeringen lovforslaget i Folketinget, og det skal nu behandles, før det kan vedtages endeligt. Loven forventes at træde i kraft d. 1. juli 2024.

Det fremsatte lovforslag indebærer markante ændringer i arbejdstidsloven.

Læs fakta om lovforslaget her

 

Massive krav til arbejdsgiverne

Ifølge EY indebærer de kommende regler massive krav om dokumentation til arbejdsgiverne, herunder overholdelse af gældende hviletidsregler samt maksimal ugentlig arbejdstid.

Julie Gerdes er Head of Employment & Labor Law, EY Law hos EY i Danmark. Hun skriver, at man fra officielt hold har forsøgt at tage hensyn til den store opgave, det bliver for virksomhederne.

”Den forlængede ikrafttrædelsesdato forventes at være en hjælp til at sikre en succesfuld implementering af de nye krav, som indebærer store administrative og systemtekniske opgaver for langt de fleste virksomheder,” fortæller Julie Gerdes.

 

Gode råd ganske gratis

Herudover fremgår det af lovforslaget, at medarbejderen under hele ansættelsesforholdet skal have adgang til egne oplysninger i tidsregistreringssystemet.

”Ligesom arbejdsgiveren skal sørge for at opbevare de registrerede oplysninger i fem år efter udløbet af den periode, der udgør grundlaget for beregningen af medarbejderens gennemsnitlige ugentlige arbejdstid. Præcis, hvordan der skal tidsregistreres, bestemmer de nye regler ikke. Der er således ifølge bemærkningerne til lovforslaget metodefrihed for arbejdsgiverne med henblik på opfyldelse af registreringskravet – dog skal systemet leve op til kravene om at være ‘objektivt, pålideligt og tilgængeligt’,” skriver Julie Gerdes.

Læs fire gode råd til fremgangsmåde for tidsregistrering her

 

 

Related Articles

Pioner på det særlige lokale madmarked

Pioner på det særlige lokale madmarked

PROFIL: Jesper Zeihlund har en lang historik som specialist med fokus på lokale fødevarer, og han driver i dag Local Food Mind og arbejder med erhvervsudvikling og uddannelse med fokus på det lokale niveau. Vi har talt med ham om et lovende område.   Af Ebbe...

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Af redaktionen Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor, ifølge HORESTA.  ...