oktober 10, 2023

Foto: Jane Doan
Af redaktionen
Caféen i Viborg Stadionhal skal fremover servere plantebaseret mad og samtidig være et testcenter.
Et samarbejde mellem Orkla, Viborg HK, Viborg Kommune og Naturli Foods er nemlig landet, skriver Orkla i en pressemeddelelse.
”Denne café bliver den første af sin art, der transformerer den traditionelle stadioncafé til fremtidens måltidshus, hvor alt på menukortet er bæredygtigt – og i øvrigt smager fantastisk,” siger Orkla Danmarks adm. direktør, Carsten Hänel ifølge pressemeddelelsen.
Det vil således udelukkende være plantebaserede udgaver tilgængelige – altså plantebaserede køderstatninger – af de klassiske stadionretter, når man fremover er til f.eks. håndboldkamp i Viborg Stadionhal.
Plantebaseret madlaboratorium
Det er et Orkla og Naturli Foods, der i samarbejde også vil bruge caféen som et plantebaseret ‘madlaboratorium’, hvor man vil udvikle og teste nye plantebaserede fødevarer, ifølge pressemeddelelsen
Orkla vil således ‘hjælpe danskerne’ med at tage skridtet til at spise mindre kød og mere plantebaseret.
”Samtidig med at de spiser det, de kender,” siger Carsten Hänel.
Related Articles
Slotskoncept begejstrer
Rabarbergaarden på Frederiksborg Slot rammer den rent med sit fokus på lokale råvarer, ifølge landsdækkende avis. Af redaktionen/ef Når man serverer frokost på et af landets flotteste slotte - hvis ikke dét flotteste - så forpligter det. Og mens andre...
Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op
Bag dansk gastronomis succes står dygtige råvareproducenter, som nu får deres egen hæderspris. Årets Wiuff skal sætte fokus på dem, der skaber fundamentet for gode måltider. Af redaktionen Den nye pris er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i...
36-årig godsejer driver destilleri, tapperi og kvægproduktion på Oremandsgaard
På en økologisk herregaard ved Præstø på Sydsjælland har ejeren sat en række projekter i værk, hvoraf Jergyu-køerne i samarbejde med naboen og destilleriet er de mest omtalte. Deli News har talt med den unge godsejer om overkapacitet i markedet, om 'private label' og...