Orkla Danmark vil teste og udvikle plantebaseret mad i Viborg Stadionhal

oktober 10, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Jane Doan

Af redaktionen

 

Caféen i Viborg Stadionhal skal fremover servere plantebaseret mad og samtidig være et testcenter.

Et samarbejde mellem Orkla, Viborg HK, Viborg Kommune og Naturli Foods er nemlig landet, skriver Orkla i en pressemeddelelse.

”Denne café bliver den første af sin art, der transformerer den traditionelle stadioncafé til fremtidens måltidshus, hvor alt på menukortet er bæredygtigt – og i øvrigt smager fantastisk,” siger Orkla Danmarks adm. direktør, Carsten Hänel ifølge pressemeddelelsen.

Det vil således udelukkende være plantebaserede udgaver tilgængelige – altså plantebaserede køderstatninger – af de klassiske stadionretter, når man fremover er til f.eks. håndboldkamp i Viborg Stadionhal.

Plantebaseret madlaboratorium

Det er et Orkla og Naturli Foods, der i samarbejde også vil bruge caféen som et plantebaseret ‘madlaboratorium’, hvor man vil udvikle og teste nye plantebaserede fødevarer, ifølge pressemeddelelsen

Orkla vil således ‘hjælpe danskerne’ med at tage skridtet til at spise mindre kød og mere plantebaseret.

”Samtidig med at de spiser det, de kender,” siger Carsten Hänel.

 

Related Articles

Leverandører: Omfattende fugleinfluenza i danske besætninger

Leverandører: Omfattende fugleinfluenza i danske besætninger

En besætning med 20.000 høns i Have Borup er ramt af fugleinfluenza, og nu skal alle dyrene aflives, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Omtrent 200.000 danske dyr er aflivet siden årsskiftet, og det kan drive priserne op.   Af redaktionen I løbet af...

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Lækkede oplysninger om erhvervsstøtte giver uro i branchen

Af redaktionen Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor, ifølge HORESTA.  ...

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Samarbejde med Carlsberg giver Mikkeller chancen for at erobre verden

Af redaktionen Mikkeller og Carlsberg har indgået et 'distributionssamarbejde', hvilket har til formål at øge tilgængeligheden af Mikkellers øl via Carlsbergs kanaler. Det oplyser Mikkeller i en pressemeddelelse. I forbindelse med aftalen erhverver Carlsberg 20 pct....