Orkla Danmark vil teste og udvikle plantebaseret mad i Viborg Stadionhal

oktober 10, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Jane Doan

Af redaktionen

 

Caféen i Viborg Stadionhal skal fremover servere plantebaseret mad og samtidig være et testcenter.

Et samarbejde mellem Orkla, Viborg HK, Viborg Kommune og Naturli Foods er nemlig landet, skriver Orkla i en pressemeddelelse.

”Denne café bliver den første af sin art, der transformerer den traditionelle stadioncafé til fremtidens måltidshus, hvor alt på menukortet er bæredygtigt – og i øvrigt smager fantastisk,” siger Orkla Danmarks adm. direktør, Carsten Hänel ifølge pressemeddelelsen.

Det vil således udelukkende være plantebaserede udgaver tilgængelige – altså plantebaserede køderstatninger – af de klassiske stadionretter, når man fremover er til f.eks. håndboldkamp i Viborg Stadionhal.

Plantebaseret madlaboratorium

Det er et Orkla og Naturli Foods, der i samarbejde også vil bruge caféen som et plantebaseret ‘madlaboratorium’, hvor man vil udvikle og teste nye plantebaserede fødevarer, ifølge pressemeddelelsen

Orkla vil således ‘hjælpe danskerne’ med at tage skridtet til at spise mindre kød og mere plantebaseret.

”Samtidig med at de spiser det, de kender,” siger Carsten Hänel.

 

Related Articles

Slotskoncept begejstrer

Slotskoncept begejstrer

Rabarbergaarden på Frederiksborg Slot rammer den rent med sit fokus på lokale råvarer, ifølge landsdækkende avis.   Af redaktionen/ef Når man serverer frokost på et af landets flotteste slotte - hvis ikke dét flotteste - så forpligter det. Og mens andre...

Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op

Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op

Bag dansk gastronomis succes står dygtige råvareproducenter, som nu får deres egen hæderspris. Årets Wiuff skal sætte fokus på dem, der skaber fundamentet for gode måltider. Af redaktionen Den nye pris er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i...