Japansk restauranttrend eksploderer i USA

august 9, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Af redaktionen

Den store amerikanske brugerbaserede søgeplatform Yelp.com har udarbejdet en rapport, der kortlægger, hvilke typer restauranter og spisesteder, der åbnede flest af fra april 2022 til marts 2023 i USA. Den såkaldte ‘State of the Restaurant Industry Report’.

Et interessant resultat af undersøgelsen er, at de såkaldte pop up-restauranter – altså restauranter i midlertidige lokaler i f.eks. et privat hjem eller under en festival – vækstede med 105 procent i USA i perioden.

Yelp har imidlertid særligt fokus på nye madtrends.

 

Ny trend kommer fra Østen

Og når man ser på, hvilke kulinariske tendenser, der hitter i restauranterne i det store land mod vest, er japanske ramen (en særlig slags nudler) førende.

I Japan har man tradition for særlige ramen-restauranter, hvor nudlerne bliver serveret med alskens andre fødevarer, og dét koncept har amerikanerne taget til sig.

Antallet af ramen-restauranter er således steget med 45 procent set ift. året før, ifølge Yelp. Og ifølge rapporten kan man forvente yderligere vækst i de kommende år.

 

Her er de største vækstsegmenter

(vækst set ift. året før inden for samme segment)

Ramen, 45 procent

Noodles, 40 procent

Chicken Shop, 30 procent

Tacos, 28 procent

Food stands, 23 procent

Breakfast and brunch, 20 procent

Japanese, 20 procent

Sushi, 13 procent

Steakhouses, 9 procent

 

Kilde: Yelp.com

 

Related Articles

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.   Af redaktionen Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard...

Kronenbourg 1664 bliver hovedsponsor for Heartland Festival

Kronenbourg 1664 bliver hovedsponsor for Heartland Festival

Heartland festival finder sted i naturskønne omgivelser ved Egeskov Slot på Fyn – fra 13.-15. juni 2024. Ølsponsor går nu ind som hovedsponsor - Carlsberg kalder det en ’milepæl’.   Af redaktionen Hertland Festival er på få år blevet et bredt samlingssted for...