august 9, 2023
![Ramen_foto_Cats_Coming Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2023/08/Ramen_foto_Cats_Coming-scaled.jpg)
Arkivfoto
Af redaktionen
Den store amerikanske brugerbaserede søgeplatform Yelp.com har udarbejdet en rapport, der kortlægger, hvilke typer restauranter og spisesteder, der åbnede flest af fra april 2022 til marts 2023 i USA. Den såkaldte ‘State of the Restaurant Industry Report’.
Et interessant resultat af undersøgelsen er, at de såkaldte pop up-restauranter – altså restauranter i midlertidige lokaler i f.eks. et privat hjem eller under en festival – vækstede med 105 procent i USA i perioden.
Yelp har imidlertid særligt fokus på nye madtrends.
Ny trend kommer fra Østen
Og når man ser på, hvilke kulinariske tendenser, der hitter i restauranterne i det store land mod vest, er japanske ramen (en særlig slags nudler) førende.
I Japan har man tradition for særlige ramen-restauranter, hvor nudlerne bliver serveret med alskens andre fødevarer, og dét koncept har amerikanerne taget til sig.
Antallet af ramen-restauranter er således steget med 45 procent set ift. året før, ifølge Yelp. Og ifølge rapporten kan man forvente yderligere vækst i de kommende år.
Her er de største vækstsegmenter
(vækst set ift. året før inden for samme segment)
Ramen, 45 procent
Noodles, 40 procent
Chicken Shop, 30 procent
Tacos, 28 procent
Food stands, 23 procent
Breakfast and brunch, 20 procent
Japanese, 20 procent
Sushi, 13 procent
Steakhouses, 9 procent
Kilde: Yelp.com
Related Articles
Danske Michelin-restauranter er en dårlig forretning
De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske. Af redaktionen Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et...
Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant
Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner. Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....
Legendarisk københavnercafé genåbner
Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen. Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...