august 9, 2023
Af redaktionen
Den store amerikanske brugerbaserede søgeplatform Yelp.com har udarbejdet en rapport, der kortlægger, hvilke typer restauranter og spisesteder, der åbnede flest af fra april 2022 til marts 2023 i USA. Den såkaldte ‘State of the Restaurant Industry Report’.
Et interessant resultat af undersøgelsen er, at de såkaldte pop up-restauranter – altså restauranter i midlertidige lokaler i f.eks. et privat hjem eller under en festival – vækstede med 105 procent i USA i perioden.
Yelp har imidlertid særligt fokus på nye madtrends.
Ny trend kommer fra Østen
Og når man ser på, hvilke kulinariske tendenser, der hitter i restauranterne i det store land mod vest, er japanske ramen (en særlig slags nudler) førende.
I Japan har man tradition for særlige ramen-restauranter, hvor nudlerne bliver serveret med alskens andre fødevarer, og dét koncept har amerikanerne taget til sig.
Antallet af ramen-restauranter er således steget med 45 procent set ift. året før, ifølge Yelp. Og ifølge rapporten kan man forvente yderligere vækst i de kommende år.
Her er de største vækstsegmenter
(vækst set ift. året før inden for samme segment)
Ramen, 45 procent
Noodles, 40 procent
Chicken Shop, 30 procent
Tacos, 28 procent
Food stands, 23 procent
Breakfast and brunch, 20 procent
Japanese, 20 procent
Sushi, 13 procent
Steakhouses, 9 procent
Kilde: Yelp.com
Related Articles
Danskerne har flest restauranter at vælge imellem i Norden
Når det kommer til udvalget af restauranter i relation til indbyggertallene i de nordiske lande, ligger Danmark på en klar førsteplads. Det viser en ny brancherapport. Af redaktionen/ef De seneste tal for 2023 viser, at Danmark i gennemsnit har 3 restauranter pr. 1000...
Danmarks bedste bageri ligger i Hinnerup – café er en vigtig del af konceptet
I en konkurrence, hvor lokale kunder kan stemme på deres favorit i egen by, er Bagergården nu kåret til Danmarks bedste for tredje år i træk. Af redaktionen/ef Bagergården i Hinnerup har omkring 50 ansatte og laver brød og kager samt frokostanretninger, der...
HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025. Af redaktionen Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og...