Danske Michelin-restauranter er en dårlig forretning

juli 22, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Staff briefing hos Michelinrestauranten Alchemist. Pressefoto: Søren Gammelmark

De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske.

 

Af redaktionen

Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et overskud på mere end en million. Det skriver Berlingske.

 

Danmark er suveræn nordisk mester i Michelinstjerner – her er listen

 

Lars Seier Christensen er en del af ejerkredsen i Alchemist og Geranium. Han er ikke udpræget optimist som investor.

”Man skal nok have en interesse for det, hvis man skal investere i Michelin-restauranter, ” siger han ifølge Berlingske.

”Men jeg ser det dog ikke som umuligt over tid at tjene penge på det,” tilføjer han.

Geranium har da også fire millioner i overskud i sit sidste regnskabsår, mens Alchemist til gengæld har næsten ti mio. kr. i underskud.

 

Fakta: Sådan ser bundlinjen ud

Største underskud i kr:

  • Alchemist -9,7 millioner
  • The Samuel -5,4 millioner
  • Lyst -3,4 millioner
  • Gastromé -2,1 millioner
  • AOC -1,6 millioner
  • Domæne -1,3 millioner

Største overskud i kr:

  • Geranium +4 millioner
  • Frederikshøj +3,9 millioner
  • Formel B +3 millioner
  • Noma +1 million

Kilde: Berlingske

 

Spektakulære Aure ved Holmen skulle kun bruge tre måneder til at sikre sig en Michelinstjerne

Related Articles

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret.   Af redaktionen/ef På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år. Alene i 2024 er prisen på...

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen.   Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...