Burger King fjerner alt kød fra ikonisk restaurant

april 4, 2023

Billede fra en lignede restaurant i Oslo, Norge

Af redaktionen

Burger King lancerer den første danske Plant-based restaurant. Restauranten kommer til at åbne på den ikoniske placering på Rådhuspladsen i København. Burger King Rådhuspladsen vil d. 15. marts kl. 10:00 byde gæster velkommen til en helt transformeret restaurant, der kun serverer kødfri burgere og plantebaserede snacks, ost og bacon.

Burger King på Rådhuspladsen i København vil i en måned servere varianter af klassikerne fra menukortet, men med plantebaserede bøffer og snacks.

Samtidig introduceres helt unikke burgere, som kun er tilgængelige i en begrænset periode på Rådhuspladsen. Alle gæster kan på åbningsdagen nyde godt af bl.a. gratis smagsprøver og konkurrencer. De første 100 gæster får ovenikøbet en eksklusiv goodiebag med bl.a. unikt merchandise og rabatkort.

“Vi glæder os til at byde gæsterne velkommen i vores første Plant-based restaurant i Danmark. I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes, den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien. Ved at åbne en restaurant, der kun serverer Plant-based og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment”, siger Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King.

Gæsterne på Rådhuspladsen kan se frem til en række nye plantebaserede burgere samt nogle af Burger Kings mest populære produkter i plantebaserede versioner.

Leverandøren af de plantebaserede burgerbøffer og fileter er anerkendte The Vegetarian Butcher, som sammen med Burger King har udviklet plantebaserede alternativer, der smager og ligner ægte kød og kylling. For at opnå den lækre smag af ost, samarbejder Burger King med Violife, for at tilbyde gæsterne 100% plantebaseret cheesy slices, ligesom der også vil være plantebaseret bacon. Målet er, at gæsterne kan prøve kødfri varianter af alle klassikerne fra Burger King.

For at gøre plads til det nye koncept, vil der i Burger King på Rådhuspladsen fra den 13. til 14. marts være 20 % på alt på menuen – også Burger Kings ikoniske Whopper. For gæster, som også er glade for kød, er det derfor en god ide at kigge forbi Burger King allerede nu.

Burger King satser på kødfri burgere nationalt

“Vores gæster efterspørger flere kødfri alternativer, og det er grunden til, at vi lancerede vores første plantebaserede Whopper-bøf for nogle år siden, og nu lancerer vi en plantebaseret udgave af den ikoniske Royale filet og den mindre hamburgerbøf. Med de nye alternativer håber vi at gøre det nemmere at vælge kødfrit på farten”, siger Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King.

Produkterne er designet til at tilbyde større variation for de gæster, der ønsker at spise mere plantebaseret, men ikke nødvendigvis er veganere eller følger en særlig diæt. Her understreges det, at selvom bøfferne eller fileten i burgerne, i forbindelse med den nationale lancering, ikke indeholder animalske produkter, så er burgerne ikke veganske, men derimod blot et kødfrit alternativ til folk, der ønsker at spise mindre kød eller helt undgå kød. Nationalt bliver de plantebaserede bøffer tilberedt med samme køkkenudstyr som traditionelle bøffer, hvorfor krydskontaminering kan forekomme, ligesom der bruges normal ost og bacon i burgerne i den nationale lancering.

I den Plant-based restaurant på Rådhuspladsen vil der dog slet ikke være animalsk kød, ost eller bacon i restauranten, og derfor er der ikke risiko for krydskontaminering i de uger, hvor Rådhuspladsen er transformeret til en kødfri restaurant med plantebaserede produkter.

FACTS OM BURGER KING DANMARKS PLANT-BASED RESTAURANT

  • Den nye plantebaserede restaurant vil åbne d. 15. marts kl. 10:00 og være tilgængelig i en måned. Restauranten vil være døgnåben i hele perioden.
  • Det vil også være muligt at bestille kødfri burgere og plantebaserede snacks fra konceptrestauranten via Home Delivery hos både Foodora, Wolt og Just Eat i hele perioden.

  • På åbningsdagen vil de første 100 gæster på Burger King Rådhuspladsen modtage en goodiebag med unikke gaver og rabatkort til Burger King.

  • Der vil ikke være animalske produkter (kød, fisk, kylling eller ost) i køkkenet på Rådhuspladsen i den tid, hvor restauranten er omdannet til en kødfri konceptrestaurant.

  • Alle maskiner og køkkenudstyr vil blive grundigt rengjort og klargjort natten til d. 15. marts, inden den plantebaserede restaurant åbner. Derfor er der ikke risiko for krydskontaminering i de uger, hvor Rådhuspladsen er transformeret til en kødfri konceptrestaurant.
  • Nogle burgere vil indeholde saucer med mælk eller æg. Disse produkter vil tydeligt være markeret på menukortet og selvbestillingskioskerne. Burgere med disse saucer bliver lavet på samme bord som de plantebaserede burgere.

Hver dag besøger mere end 11 millioner gæster BURGER KING® restauranter rundt om i verden. Med vores flammegrillede Whopper® er vi kendt for høj kvalitet og velsmagende, flammegrillede burgere. BURGER KING® blev grundlagt i 1954 og er den næststørste fastfood-hamburgerkæde i verden. Burger Kings første restaurant i Danmark åbnede 9 1977 i København på Vesterbrogade. Siden da har vi udvidet til over 50 restauranter Danmark og flere end 270 i hele Scandinavian. King Food AS(N)/AB(S)/AS(DK) er master franchisetager i Skandinavien og er ansvarlig for brandet og dets franchisetagere. King Food har kontorer i Stockholm, Oslo og København.

Burger King Danmark

Burger King Danmark

Presse kontakt PR & Kommunikation

presse@kingfood.dk

Related Articles

Burger- og pizzakæde i vild vækst åbner i Rødovre

Burger- og pizzakæde i vild vækst åbner i Rødovre

De er nogle af de største inden for hvert deres felt på den københavnske takeaway-scene. Nu åbner Jagger og tvillingen Otto Pizza i Rødovre Centrum.   Af redaktionen ”Den populære burger- og pizzakæde Jagger & Otto åbner i Rødovre Centrum. De to spisesteder...

Burgerkæde lukker tre af fire filialer

Burgerkæde lukker tre af fire filialer

Af redaktionen Ejeren af Garage Burgerbar, Martin Damgaard Hussmanns, er gået konkurs med sit selskab MDH ApS, og kurator har nu sat tre ud af fire restauranter til salg. Det skriver Fødevarewatch.dk Det sker et år efter, at MDH overtog ejerskabet. Det fortæller den...

Tendens: Sunset Boulevard viser stor fremgang

Tendens: Sunset Boulevard viser stor fremgang

Fastfoodbranchen bare vokser og vokser. Senest fremviser Sunset Boulevard et regnskab med voldsom vækst, og direktøren spår mere vækst i år.   Af redaktionen Den danske kæde Sunset Boulevard opnår et overskud på 29,6 mio. kroner før skat i 2023, mens omsætningen...