Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

maj 15, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

Vi vil se færre forretningsrejsende pga. digitale møder, men flere turister og generelt en klar vækst for hoteller i Region Hovedstaden. Det konkluderer en ny rapport fra Realkredit Danmark.

 

Af redaktionen

”Gode tider i vente for hoteller i Region Hovedstaden”

Det er titlen på rapporten, og ud fra en metodisk gennemgang forventer Realkredit Danmark, at antallet af hotelovernatninger i Region Hovedstaden vil stige fra de nuværende 11,2 mio. hotelovernatninger i 2023 til 16,5 mio. hotelovernatninger i 2030.

 

Væksten er allerede et faktum

Antallet af hotelovernatninger i Region Hovedstaden satte ny rekord i 2023, og belægningsprocenten målt på udlejede antal værelser er tilbage på det historiske gennemsnit fra 1992-2019 (før corona).

Imidlertid pointerer rapporten, at kundesammensætningen har ændret sig, siden digitale møder er kommet for at blive.

 

Flere turister

Det betyder færre på forretningsrejse, men det opvejes altså af flere feriegæster.

”Fremtidsudsigterne ser lyse ud for branchen som helhed. Udvidelsen af hotelkapaciteten bliver behersket de næstkommende år, så hvis ellers antallet af hotelovernatninger fortætter med at stige, så vil belægningsprocenten stige mod nye højder,” skriver analytikerne fra Realkredit Danmark.

Læs hele rapporten her:

Gode tider i vente for hoteller i Region Hovedstaden

 

Related Articles

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

EU-kommissionen har besluttet at skærpe kravene til Booking.com, hvilket giver hotellerne større mulighed for at sætte egne priser. Af redaktionen Fremover slipper man som hotelejer for at skulle køre med minimum samme priser på sin hjemmeside, som værelserne udbydes...

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Først var det Skarø Is, der blev leverandør til Singapore Airlines. Og nu har flyselskabet skrevet kontrakt med en dansk Michelinkok.   Af redaktionen Fra 1. juli 2024 kan passagerer på Singapore Airlines’ business class med afrejse fra København nyde en...