Odenses mindste restaurant åbner med drømme om Michelin-stjerner

maj 11, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Benjamin Mosskov, som ejer flere restauranter i Odense, og kokken Christoffer Kofoed åbner en gourmetrestaurant på Fyn i marts 2025. Og ambitionerne er tårnhøje.

Af redaktionen

Den får navnet Restaurant Bid og får kun plads til 10 gæster.

De skal så til gengæld serviceres på en måde, der skal bringe restauranten op i verdenseliten. Det er i hvert tilfælde målet, ifølge Fyens.dk.

”Vi skal lave ekstraordinær mad, der kan måle sig med de allerbedste steder. Det skal være skridtet – eller flere skridt – over niveauet ‘god mad’. Vi kommer til at lave crazy mad,” siger Christoffer Kofoed.

Christoffer Kofoed kommer til at stå i spidsen for den daglige drift, mens Benjamin Mosskov bliver ejer af restauranten.

Planen er at lave 14 retter pr. person med fynske, bæredygtige råvarer ud fra simple ingredienser med inspiration fra det nye nordiske køkken.

”Det er vigtigt, at man kan smage det gode håndværk. Man skal kunne spise det hele i én bid. Deraf restaurantens navn,” siger Christoffer Kofoed, ifølge Fyens.dk.

Det står endnu ikke klart, hvor i Odense Restaurant Bid kommer til at ligge.

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...