april 23, 2024
HORESTA ønsker, at det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse.
Af redaktionen
”Konkurrencen skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, hvis den ene part har et offentligt tilskud i ryggen. Restauranten i et kommunalt drevet kulturhus skal kunne sælge en sodavand eller en fransk hotdog til de kunder, som kommer i huset i forbindelse med husets faste aktiviteter, men kan ikke med et offentligt tilskud i ryggen gå ind på det private marked og udbyde store fester.”
Sådan lyder det fra adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, ifølge HORESTA.dk
Nyt udspil
Medlingen kommer i forbindelse med, at HORESTA har lanceret et landdistriktudspil med 10 bud, der fokuserer på, hvordan turisme kan være med til at skabe liv i landdistrikterne.
Ét af buddene er at stoppe den unfair konkurrence fra offentlige og selvejende institutioner.
For når restauranten i kulturhuset eller idrætshallen begynder at udbyde konfirmationer, firmafester eller julefrokoster, rammer det særligt hoteller og restauranter i landdistrikterne. Det koster både jobs og vækst i det lokale erhvervsliv, lyder det fra organisationen.
Vil have fair spilleregler
Derfor mener HORESTA, at offentlige myndigheder og offentlige institutioners mulighed for at drive hotel- og restaurationsvirksomhed skal reduceres. En af måderne at løse problemet er ved at kigge på reglerne, ifølge Pia E. Voss.
”Vi efterlyser, at spillereglerne mellem det offentlige og private bliver tydeligere, så det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse. Derudover efterlyser vi også, at det bliver lettere at klage. I dag er systemet alt for komplekst. Der skal etableres en egentlig klageinstans for at styrke og ensarte klageadgangen,” siger hun.
Kilde: HORESTA
Related Articles
Scandic vinder prisen for ’Bedste hotel i København’
Danish Travel Awards 2024 har sendt en prestigefuld pris til Scandic CPH Strandpark. Årsag? Gæsterne vil have meget mere end bare et hotel, og det efterkommer de på Amager. Af redaktionen Hele rejsebranchen var samlet i Cirkusbygningen i København d. 2. oktober...
Bouillonboss: Sådan arbejder vi med leverandører, markedsføring og rekruttering
Hvordan kan det lade sig gøre at brage ind på markedet og på få måneder sætte helt nye standarder for pris og volumen? Det spurgte vi manden bag et af de senere års mest hypede koncepter om. Og det handler ikke kun om stordrift. Af Ebbe Fischer Da Bouillon åbnede på...
Bordreservering: Danske FreeTable vil måle sig med Momondo, AirBnB og Spotify
FreeTable er en ny dansk tjeneste til at søge efter ledige borde på Københavns restauranter. Den skal geare restauranterne bedre i kampen mod takeaway, og snart bliver den udbredt til resten af landet. Og siden resten af verden, ifølge planen. Af redaktionen...