Nyt udspil: Stop unfair konkurrence fra det offentlige

april 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

HORESTA ønsker, at det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse.

 

Af redaktionen

”Konkurrencen skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, hvis den ene part har et offentligt tilskud i ryggen. Restauranten i et kommunalt drevet kulturhus skal kunne sælge en sodavand eller en fransk hotdog til de kunder, som kommer i huset i forbindelse med husets faste aktiviteter, men kan ikke med et offentligt tilskud i ryggen gå ind på det private marked og udbyde store fester.”

Sådan lyder det fra adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, ifølge HORESTA.dk

 

Nyt udspil

Medlingen kommer i forbindelse med, at HORESTA har lanceret et landdistriktudspil med 10 bud, der fokuserer på, hvordan turisme kan være med til at skabe liv i landdistrikterne.

Ét af buddene er at stoppe den unfair konkurrence fra offentlige og selvejende institutioner.

For når restauranten i kulturhuset eller idrætshallen begynder at udbyde konfirmationer, firmafester eller julefrokoster, rammer det særligt hoteller og restauranter i landdistrikterne. Det koster både jobs og vækst i det lokale erhvervsliv, lyder det fra organisationen.

 

Vil have fair spilleregler

Derfor mener HORESTA, at offentlige myndigheder og offentlige institutioners mulighed for at drive hotel- og restaurationsvirksomhed skal reduceres. En af måderne at løse problemet er ved at kigge på reglerne, ifølge Pia E. Voss.

”Vi efterlyser, at spillereglerne mellem det offentlige og private bliver tydeligere, så det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse. Derudover efterlyser vi også, at det bliver lettere at klage. I dag er systemet alt for komplekst. Der skal etableres en egentlig klageinstans for at styrke og ensarte klageadgangen,” siger hun.

 

Kilde: HORESTA

 

Related Articles

Turistskat på vej i hovedstaden

Turistskat på vej i hovedstaden

Beslutningen er truffet på Københavns Rådhus, men erhvervsminister Morten Bødskov (S) skal godkende den, og han har før afvist forslaget. Dansk Industri protesterer mod den nye skat.   Af redaktionen Selvom det er en lokal skat, er national opbakning nødvendig for at...

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

De er lidt svære at fange, og ’familien Tyskland’ synes typisk danske restauranter er dyre. De kan endda finde på at bestille fire gange børneret. Men omtrent halvdelen af dem betaler godt, lyder det fra vestkysten, hvor det vrimler med tyskere.   Af Ebbe Fischer...

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Pensionsgiganten PKA står bag et ambitiøst hotelprojekt i Odense C. En endnu ukendt stor hotelkæde skal drive stedet, forlyder det.   Af redaktionen Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads. Det oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra...