Nyt udspil: Stop unfair konkurrence fra det offentlige

april 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

HORESTA ønsker, at det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse.

 

Af redaktionen

”Konkurrencen skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, hvis den ene part har et offentligt tilskud i ryggen. Restauranten i et kommunalt drevet kulturhus skal kunne sælge en sodavand eller en fransk hotdog til de kunder, som kommer i huset i forbindelse med husets faste aktiviteter, men kan ikke med et offentligt tilskud i ryggen gå ind på det private marked og udbyde store fester.”

Sådan lyder det fra adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, ifølge HORESTA.dk

 

Nyt udspil

Medlingen kommer i forbindelse med, at HORESTA har lanceret et landdistriktudspil med 10 bud, der fokuserer på, hvordan turisme kan være med til at skabe liv i landdistrikterne.

Ét af buddene er at stoppe den unfair konkurrence fra offentlige og selvejende institutioner.

For når restauranten i kulturhuset eller idrætshallen begynder at udbyde konfirmationer, firmafester eller julefrokoster, rammer det særligt hoteller og restauranter i landdistrikterne. Det koster både jobs og vækst i det lokale erhvervsliv, lyder det fra organisationen.

 

Vil have fair spilleregler

Derfor mener HORESTA, at offentlige myndigheder og offentlige institutioners mulighed for at drive hotel- og restaurationsvirksomhed skal reduceres. En af måderne at løse problemet er ved at kigge på reglerne, ifølge Pia E. Voss.

”Vi efterlyser, at spillereglerne mellem det offentlige og private bliver tydeligere, så det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse. Derudover efterlyser vi også, at det bliver lettere at klage. I dag er systemet alt for komplekst. Der skal etableres en egentlig klageinstans for at styrke og ensarte klageadgangen,” siger hun.

 

Kilde: HORESTA

 

Related Articles

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

EU-kommissionen har besluttet at skærpe kravene til Booking.com, hvilket giver hotellerne større mulighed for at sætte egne priser. Af redaktionen Fremover slipper man som hotelejer for at skulle køre med minimum samme priser på sin hjemmeside, som værelserne udbydes...

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Vi vil se færre forretningsrejsende pga. digitale møder, men flere turister og generelt en klar vækst for hoteller i Region Hovedstaden. Det konkluderer en ny rapport fra Realkredit Danmark.   Af redaktionen ”Gode tider i vente for hoteller i Region Hovedstaden”...

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Først var det Skarø Is, der blev leverandør til Singapore Airlines. Og nu har flyselskabet skrevet kontrakt med en dansk Michelinkok.   Af redaktionen Fra 1. juli 2024 kan passagerer på Singapore Airlines’ business class med afrejse fra København nyde en...