Sponseret: Valsemøllen lancerer nyhed til fagfolk: ”ferment – aktiv surdej”

marts 26, 2024

Valsemøllen Foto af Skovdal Nordic

Valsemøllen Foto af Skovdal Nordic

I forbindelse med fejringen af 125-års jubilæum, lancerer Valsemøllen melblandingen ”Ferment – Aktiv surdej”, der tilbyder fagfolk i professionelle køkkener og bagerier en genvej til det gode  surdejsbrød uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Produktet præsenteres på Foodexpo  i Herning, 17. marts, med pop-up bageri, bagetrends og tendenser, smagsprøver og inspiration.

Valsemøllen kan i 2024 se tilbage på 125 år med udvikling siden den første mølle startede med at male  mel i Esbjerg i 1899. Fra første dag har virksomheden haft stort fokus på stolte mølletraditioner og  godt håndværk, men samtidig et vågent øje mod fremtiden. I en nutid hvor brødkulturen er under  konstant forandring, og forbrugernes efterspørgsel efter kvalitet og håndværk er i fortsat vækst, læg ger Valsemøllen sig dagligt i selen for at udvikle nye, innovative produkter og opskrifter til både det  professionelle bageri og køkken samt alle bageentusiaster i de danske hjem. 

Aktiv surdej på 15-30 minutter 

På Foodexpo i Herning, 17.-19. marts, lancerer Valsemøllen ”Ferment – Aktiv Surdej”, en specialudviklet  melblanding, der giver en aktiv og bageklar surdej på kun 15-30 minutter når den blandes med vand.  Produktet leverer et ensartet resultat hver gang, og eliminerer dermed den svingende kvalitet, mange  ofte oplever ved surdej lavet fra bunden. Netop dét, at gøre processen stabil og mindre omstændig,  har været en af hovedtankerne bag udviklingen af det nye produkt.

 

Valsemøllen – Foto af Skovdal Nordic

”Man har ofte differentieret mellem hvedesur og rugsur, men nu kan man nøjes med ét produkt, og bruge  det som en allround-ingrediens til alle brødtyper”, fortæller Lars Eriksen, udviklingschef hos Valsemøllen,  og fortsætter; ”Det unikke ligger i, at vi har systematiseret det, gjort det nemt og hurtigt at lave et drifts sikkert produkt af høj kvalitet til både rug- og hvededeje, søde og salte deje, og med en rund, mild og  moderat surdejssmag. På godt og vel et kvarters tid kan man nå samme resultat som efter en uge ved  opstart af en surdej fra bunden” 

Pålideligheden og hastigheden sikrer en ”driftssikker” produktion, der fjerner al potentielt spild, da  man kan lave nøjagtigt de portioner, man skal bruge, og tidligere behov for at investere i en surdejs tønde elimineres ligeledes. 

Hos Valsemøllen har man altid antennerne ude for at kunne møde behov og efterspørgsel hos kunder  og forbrugere. Mange bagerier vil gerne være med på surdejsbølgen, men har ikke tid eller mulighed  for at lave surdejsbrød fra bunden. Ferment – aktiv surdej er både til det lille bageri, men i særdeleshed  også til større bagerier, da det nemt kan røres sammen og skaleres op alt efter ønsket mængde. Deje  på ferment – aktiv surdej er desuden velegnede til at køre over køl eller frost, som er en vigtig faktor i  små som store bagerier. 

”Vi mærker en stor efterspørgsel på produkter og løsninger, der kan gøre arbejdet lettere i de professio nelle køkkener og bagerier uden at gå kompromis med smag og kvalitet. I en branche, der ofte er i un derskud af faglært arbejdskraft, kan hverdagen være presset, når man dagligt skal møde forbrugerens  

ønsker om nye, spændende produkter og et fortsat løft i kvalitet. Enhver mulighed for at komme lidt  nemmere og driftssikkert til den høje kvalitet er attraktiv”, siger Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, Valse møllens marketingschef B2B.

Som det er tilfældet med de fleste af Valsemøllens produkter, er ferment – aktiv surdej mærket Natur Aks®, der garanterer, at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler. 

Mød Valsemøllen på Foodexpo i Herning, 17.-19. marts 

I året hvor Valsemøllen fejrer 125-års jubilæum, bruger de anledningen til at hylde det gode bagværk,  hele vejen fra landmændene, der leverer det danske korn og ud til fagfolk i køkkener og bagerier rundt  om i Danmark. På Foodexpo vil Valsemøllen for fagfolk naturligvis have fokus på det nye produkt, ”Fer ment – aktiv surdej”, men besøgende kan også opleve pop-up bageri, få bagetrends og tendenser in denfor brød og bagværk, smagsprøver, og smørrebrød med et tvist af Jesper Panorama fra Panorama  Mad & Vin i Silkeborg samt opskrifter og vejledning fagfolk til fagfolk. 

For yderligere information kontakt  

Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, marketingchef for B2B hos Valsemøllen, 41628154, lwa@valse-mollen.dk 

Fakta om Valsemøllen 

Valsemøllen er for dem, der går op i kvalitet, de gode råvarer og den rendyrkede kærlighed til bag ning. Siden 1899 har Valsemøllen været bannerfører for den gode smag. Stolte mølletraditioner, dansk  håndværk og vores bæredygtige udvikling sætter standarden for alt, hvad vi gør – i respekt for mar ken, mennesker og miljøet.  

Vi producerer kvalitetsprodukter af dansk korn og bælgfrugter på vores egne møller i Esbjerg, Køge og  Svendborg. Med 125 års erfaring i bagagen går vi også forrest og tilbyder innovative og inspirerende  produkter til både bageri, detailhandel, industri og foodservice. 

‘Bageunivers for fagfolk kan tilgås via valsemollen.com For flere råd og tips kan man tilmelde sig ny hedsbrevet eller følge Valsemøllen for Fagfolk på Facebook, Instagram og Youtube.

Valsemøllen for fagfolk www.valsemollen.com/foodservice | www.valsemollen.com/bageri  

Valsemøllen A/S | Havnegade 58 | 6700 Esbjerg | Sandvadsvej 14 | 4600 Køge | Tlf.: 7610 33 33

Related Articles

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne! Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion. Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og...

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret...