marts 21, 2024
![EM_kokke_2 Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2024/03/EM_kokke_2.jpg)
Foto: Bocuse d'Or
Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’.
Af redaktionen
Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som ‘kokkenes verdensmesterskab’.
Vinderserveringen
Bocuse d’Or består egentlig af to serveringer – først en tallerkenservering og siden en fadservering.
Konkurrencen fandt sted i norske Trondheim i år, og derfor var hovedemnet en rensdyrsteak.
Den serverede Sebastian Holberg Svendsgaard med spæk, timian og brændt enebær, mens saucen – kogt på rendyrsky og portvin – havde små tern af rensdyrtunge som fyld. Det skriver Berlingske.
Råvarerne til fadserveringen var den norske torskefisk skrei og de store kammuslinger fra øen Frøya uden for Trondheim.
Sebastian Holberg Svendsgaard lod hovedelementet være en slags millefeuille (eller lasagne) af skrei og let røget kammusling lagt i lag med kulstøv, citrusurter og placeret på en brødcrouton, ifølge Berlingske.
Skabt af legendarisk kok
Bocuse d’Or blev skabt i januar 1987 af den legendariske franske kok Paul Bocuse og er blevet en stor begivenhed.
Den flytter fra land til land, og denne gang blev Bocuse d’Or Europe afholdt i Trondheim.
Her er podiet med Skandinavien i top-3
Mange timers hårdt arbejde
Deltagerne bliver sat i gang med ti minutter mellem hver. De har så fem timer, inden dommerne får en tallerkenserveringen – og 35 minutter ekstra til en fadservering.
I Frankrig er der stor fokus på konkurrencen, og den danske sejr bliver set, bl.a. af den store TV-kanal BFMTV, der bemærker, at Danmark henviser Frankrig til femtepladsen.
Related Articles
Danskerne har flest restauranter at vælge imellem i Norden
Når det kommer til udvalget af restauranter i relation til indbyggertallene i de nordiske lande, ligger Danmark på en klar førsteplads. Det viser en ny brancherapport. Af redaktionen/ef De seneste tal for 2023 viser, at Danmark i gennemsnit har 3 restauranter pr. 1000...
HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025. Af redaktionen Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og...
Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning
Roast Summit Melbourne vil samle professionelle kafferistere til en intensiv oplevelse i kunsten og videnskaben bag kaffebrænderi. Topmødet bygger videre på en amerikansk succes. Af redaktionen/ef Roast Magazine, som har udgivet uddannelsesindhold for kafferistere i...