Dansk kok vinder uofficielt EM

marts 21, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Bocuse d'Or

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’.

Af redaktionen

Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  ‘kokkenes verdensmesterskab’.

 

Vinderserveringen

Bocuse d’Or består egentlig af to serveringer – først en tallerkenservering og siden en fadservering.

Konkurrencen fandt sted i norske Trondheim i år, og derfor var hovedemnet en rensdyrsteak.

Den serverede Sebastian Holberg Svendsgaard med spæk, timian og brændt enebær, mens saucen – kogt på rendyrsky og portvin – havde små tern af rensdyrtunge som fyld. Det skriver Berlingske.

Råvarerne til fadserveringen var den norske torskefisk skrei og de store kammuslinger fra øen Frøya uden for Trondheim.

Sebastian Holberg Svendsgaard lod hovedelementet være en slags millefeuille (eller lasagne) af skrei og let røget kammusling lagt i lag med kulstøv, citrusurter og placeret på en brødcrouton, ifølge Berlingske.

 

Skabt af legendarisk kok

Bocuse d’Or blev skabt i januar 1987 af den legendariske franske kok Paul Bocuse og er blevet en stor begivenhed.

Den flytter fra land til land, og denne gang blev Bocuse d’Or Europe afholdt i Trondheim.

Her er podiet med Skandinavien i top-3

 

Mange timers hårdt arbejde

Deltagerne bliver sat i gang med ti minutter mellem hver. De har så fem timer, inden dommerne får en tallerkenserveringen – og 35 minutter ekstra til en fadservering.

I Frankrig er der stor fokus på konkurrencen, og den danske sejr bliver set, bl.a. af den store TV-kanal BFMTV, der bemærker, at Danmark henviser Frankrig til femtepladsen.

 

Related Articles

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år.   Af redaktionen...

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner.   Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...