Novos vilde vækst genåbner fiskerestaurant i Vestsjælland

marts 11, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Restaurant med fiskesalg får nyt liv i den lille havneby Havnsø, hvor den lokale campingplads har meldt alt udsolgt på hyttesiden i vinter. Novos erhvervseventyr i Kalundborg giver nye kunder og optimisme i regionen.

 

Af redaktionen

Fiskerbyen Havnsø nord for Kalundborg byder på langstrakte klitrækker og kridhvide sandstrande ud til Nekelsø Bugt – og snart en genåbnet restaurant med fiskesalg under navnet Havnsø Fisk. Det skriver Turistmonitor.dk

 

Novos vækst bag udvikling

En af ejerne, Torben Bernsen, lægger ikke skjul på, at man har skelet til, hvad der sker på erhvervsfronten i Kalundborg kun 25 kilometer væk.

Her har Novo Nordisk gang i store udvidelsesprojekter.

”Kalundborg Kommune er gået fra version 1.0 til version 3.0 på relativt kort tid, og det påvirker rigtig mange ting i en meget positiv retning. Der kommer nye virksomheder til, der kommer nye boliger og der flytter flere mennesker til kommunen,” siger Torben Bernsen til Turistmonitor.dk.

 

Næsten kun fisk

Siden efteråret 2022 har restauranten i den tidligere fiskeauktionsbygning i Havnsø ellers stået tom, da de tidligere ejere måtte dreje nøglen om.

Men nu er der altså igen liv i bygningen, som genåbner i påsken 2024, ifølge Turistmonitor.dk

Menukortet bliver 90 procent fisk og skaldyr med klassikere som fish & chips, stjerneskud, fiskefrikadeller og røgvarer.

Ejerne håber, at Havnsø Fiskehus bliver et naturligt omdrejningspunkt på havnen for både lokale og turister.

 

 

Related Articles

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.   Af redaktionen Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs...

Dansk kok vinder uofficielt EM

Dansk kok vinder uofficielt EM

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’. Af redaktionen Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  'kokkenes...