Ammunitionsdepot med to meter tykke mure skal huse Københavns nyeste restaurantkoncept

marts 4, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Margretheholm i forgrunden med Holmen i midten af billedet. Foto: Wikimedia Commons

Lokalerne blev bygget tilbage i 1744, dengang Danmark-Norges stolte flåde – en af datidens største – havde hovedkvarter på Holmen.

 

Af redaktionen

Det var en tid, hvor utilsigtede eksplosioner var en del mere sandsynlige end i dag, og derfor byggede man et ammunitionslager med to meter tykke mure tæt på Holmen. Og på den måde beskyttede man lokalbefolkningen.

Margretheholm er en del af Christianshavns gamle voldanlæg, og fra d. 7. marts 2024 er bygningen hjemsted for restaurant Aure. Det skriver Berlingske.

 

Restaurant Aure vil have stjerner

Det er dette sted, Nicky Arentzen og kæresten Emma Nørbygaard har udset sig som hjem til deres Restaurant Aure.

Der er tale om en 600 kvadratmeter stor ikonisk bygning med masser af charme.

”Vi vil skabe et sted, som ikke bare laver fantastisk mad, men også et sted, hvor man kommer igen og igen på grund af værtskabet og stedets særlige atmosfære, som vi vil forsøge at skabe. Men Michelin-stjerner går jeg selvfølgelig også efter,” siger 29-årige Nicky Arentzen til Berlingske.

 

Talentfuld kok og skarp regnskabskvinde

Nicky Arentzen er den talentfulde kok, som allerede har bevist sit værd via ansættelse på flere toprestauranter.

Mens Emma Nørbygaard i højere grad kommer til at håndtere de mange tal, så økonomien forhåbentlig løber rundt.

 

Læs hele interviewet her

 

 

Related Articles

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.   Af redaktionen Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs...

Dansk kok vinder uofficielt EM

Dansk kok vinder uofficielt EM

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’. Af redaktionen Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  'kokkenes...