Ammunitionsdepot med to meter tykke mure skal huse Københavns nyeste restaurantkoncept

marts 4, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Restaurant Aure ligger på Margretheholm (i forgrunden) - med Holmen i midten af billedet. Foto: Wikimedia Commons

Lokalerne blev bygget tilbage i 1744, dengang Danmark-Norges stolte flåde – en af datidens største – havde hovedkvarter på Holmen.

 

Af redaktionen

Det var en tid, hvor utilsigtede eksplosioner var en del mere sandsynlige end i dag, og derfor byggede man et ammunitionslager med to meter tykke mure tæt på Holmen. Og på den måde beskyttede man lokalbefolkningen.

Margretheholm er en del af Christianshavns gamle voldanlæg, og fra d. 7. marts 2024 er bygningen hjemsted for restaurant Aure. Det skriver Berlingske.

 

Restaurant Aure vil have stjerner

Det er dette sted, Nicky Arentzen og kæresten Emma Nørbygaard har udset sig som hjem til deres Restaurant Aure.

Der er tale om en 600 kvadratmeter stor ikonisk bygning med masser af charme.

”Vi vil skabe et sted, som ikke bare laver fantastisk mad, men også et sted, hvor man kommer igen og igen på grund af værtskabet og stedets særlige atmosfære, som vi vil forsøge at skabe. Men Michelin-stjerner går jeg selvfølgelig også efter,” siger 29-årige Nicky Arentzen til Berlingske.

 

Talentfuld kok og skarp regnskabskvinde

Nicky Arentzen er den talentfulde kok, som allerede har bevist sit værd via ansættelse på flere toprestauranter.

Mens Emma Nørbygaard i højere grad kommer til at håndtere de mange tal, så økonomien forhåbentlig løber rundt.

 

Læs hele interviewet her

 

 

Related Articles

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret.   Af redaktionen/ef På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år. Alene i 2024 er prisen på...

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen.   Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...